Faith Loose (19) redde vorige zaterdag een vierjarig jongetje in Aquafun in Oostduinkerke.
Volledig scherm
PREMIUM
Faith Loose (19) redde vorige zaterdag een vierjarig jongetje in Aquafun in Oostduinkerke. © Bart Boterman

"Falen had ik mezelf nooit vergeven." Faith (19) redde leven van 4-jarig kindje na verdrinking in subtropisch zwembad Aquafun

Oostduinkerke/Alveringem“Ik kon maar aan één ding denken: dat jongetje (4) erdoor sleuren.” De 19-jarige Faith Loose uit Izenberge was nog maar aan haar eerste maand als redster bezig bij het subtropisch zwembad Aquafun in Oostduinkerke, toen ze vorige zaterdag een jongetje bewusteloos in het water zag liggen. Dankzij haar heldhaftige optreden werd zijn leven gered. “Maar ik wil ook ouders waarschuwen. Wij zijn geen oppas. Laat je kinderen nooit alleen en laat ze zwemvestjes dragen.”

 1. ASSISEN. “Ik heb niets te zeggen”: beschuldigden campingmoord vertonen geen greintje spijt in laatste woord
  PREMIUM
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN. “Ik heb niets te zeggen”: beschuldig­den camping­moord vertonen geen greintje spijt in laatste woord

  Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke heeft de jury zich teruggetrokken voor het beraad over de schuldvragen. In hun laatste woord maakten Alain Deltrude (48), Julien Butera (33) en Romuald Verburgh (35) een gelaten indruk. Geen greintje spijt of zelfs maar enige aanzet tot verontschuldigingen kwam uit hun mond. De jury moet nu oordelen wie welk aandeel had bij de gruwelijke moord op Mihael Parrent (37).
 2. Oostende zet in op lokale telling dak- en thuisloosheid: “Door een concreet cijfer te hebben zullen we gerichter kunnen werken in de bestrijding van dak- en thuisloosheid”
  Oostende/Middenkust

  Oostende zet in op lokale telling dak- en thuisloos­heid: “Door een concreet cijfer te hebben zullen we gerichter kunnen werken in de bestrij­ding van dak- en thuisloos­heid”

  De lokale besturen van Oostende, Bredene, Middelkerke, De Haan, Oudenburg, Ichtegem en Gistel slaan de handen in elkaar om op 28 oktober een lokale telling dak- en thuislozen te organiseren. Deze telling gebeurde reeds in andere regio’s en grootsteden en biedt een schat aan informatie om het beleid gericht te kunnen bijsturen in de bestrijding van dak- en thuisloosheid. Oostende neemt de regierol op zich voor de regio Middenkust.
 3. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.