Zo zal de Kerkstraat er na de werken uitzien
Volledig scherm
Zo zal de Kerkstraat er na de werken uitzien © Gemeente Koksijde

Even omrijden in Koksijde-Dorp door werken

KoksijdeDe volgende fase in de Kerkstraat in Koksijde is gestart. Dat betekent dat automobilisten een omleiding moeten volgen.

 1. Sterrenchef Stéphane Buyens verliest ster in Michelingids en kondigt sluiting aan: “Het een heeft niets met het ander te maken”
  PREMIUM

  Sterren­chef Stéphane Buyens verliest ster in Michelin­gids en kondigt sluiting aan: “Het een heeft niets met het ander te maken”

  Stéphane Buyens (63) van hostellerie Le Fox in De Panne verliest één Michelinster en houdt er dus nog één over. Dat kondigt hij zelf aan op de vooravond van de voorstelling van de nieuwste Michelingids. Een nog grotere verrassing is dat de flamboyante chef-kok binnen achttien maanden volledig stopt met zijn succesvolle zaak. “Het was geen gemakkelijke beslissing, maar het kon niet anders”, reageert hij vanuit het zonnige Spanje. Hij legt hier uit waarom hij ermee stopt.
  De Panne
 2. Vincent scoort met zijn tattoos en optische illusies: “Zelfs Guns ’n Roses is klant”
  PREMIUM

  Vincent scoort met zijn tattoos en optische illusies: “Zelfs Guns ’n Roses is klant”

  De nieuwste creatie van Vincent Hocquet (51), tattoo-artiest en expert optische illusies, uit Koksijde is indrukwekkend. Op de rug van twintig mensen uit het hele land tatoeëerde hij een gestileerd design van een rennende hond, nam daarvan een foto en samen vormen ze een bewegende animatie. Maar het kan nog straffer. Vincents bekendste klant is Guns ’n Roses. Hoe vindt zo’n wereldband de weg naar het rariteitenkabinet van Vincent?
  Koksijde
 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. Wanneer (en hoe) plaats je je nieuwe terras? “De markt stabiliseert zich terug en dat geldt ook voor de prijzen”
  Livios

  Wanneer (en hoe) plaats je je nieuwe terras? “De markt stabili­seert zich terug en dat geldt ook voor de prijzen”

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.