Laurent De Coninck.
Volledig scherm
Laurent De Coninck. © Open Vld Koksijde-Oostduinkerke

Ereschepen Laurent De Coninck overleden

Laurent De Coninck is vrijdag thuis overleden op 93-jarige leeftijd. Laurent is in zijn woonplaats Koksijde bekend als ‘The King’, verwijzend naar zijn familienaam. Hij heeft pionierswerk verricht.

 1. AG Driedaagse arriveert twee dagen in De Panne: “Supporter voor de toprenners, maar doe dat vanuit je luie zetel”
  De Panne

  AG Driedaagse arriveert twee dagen in De Panne: “Supporter voor de toprenners, maar doe dat vanuit je luie zetel”

  De renners rijden op dinsdag 20 en woensdag 21 oktober de AG Driedaagse Brugge-De Panne, en da’s in coronatijden al een heel succes. Op beide dagen fietsen de dames en heren een parcours van 44 kilometer met plaatselijke rondes. De aankomst ligt telkens in de Veurnestraat in De Panne. Wel dit: de gemeente roept op om de wielerwedstrijd thuis voor de buis te volgen. Voorzitter Bruno Dequeecker kijkt vol enthousiasme vooruit na erg stressvolle weken.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Koksijde op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Koksijde op zondag 18 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Koksijde, op één dag 16 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 10. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 75. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Koksijde komt dat getal nu op 343 te liggen. Koksijde heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.