Links: de horrorcrash die het leven kostte aan Timothy Serpieters (35). Rechts: Nicky (39) is voor het eerst thuis uit het revalidatiecentrum en sluit dochter Dilara (21), een meisje met een zware handicap, in de armen. Een erg emotioneel weerzien.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: de horrorcrash die het leven kostte aan Timothy Serpieters (35). Rechts: Nicky (39) is voor het eerst thuis uit het revalidatiecentrum en sluit dochter Dilara (21), een meisje met een zware handicap, in de armen. Een erg emotioneel weerzien. © Bart Boterman/RV

Emotioneel weerzien tussen Nicky (39) en dochter Dilara (21) na horrorcrash waarbij Timothy stierf: “Ze gaf me de kracht om keihard te werken aan revalidatie”

Veurne/KoksijdeEen foto van het emotionele weerzien tussen moeder en dochter spreekt boekdelen. Nicky Quarteer (39) uit Veurne is opnieuw thuis na de horrorcrash met de Maserati in Wulpen op 21 augustus, die het leven kostte aan haar vriend Timothy Serpieters (35). “Dilara (21) heeft me de kracht gegeven om keihard te werken aan mijn revalidatie. Ik moet er zijn voor haar”, getuigt Nicky. “Ik rouw nog steeds om Timo. Hij was zo lief voor Dilara en wou een vaderfiguur zijn voor haar.”

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Stephane (54) bekent na half jaar dat hij z'n schoonzoon (28) doodschoot: “Er knakte iets toen hij opnieuw m’n familie bedreigde”
  PREMIUM
  Diksmuide/Nieuwpoort

  Stephane (54) bekent na half jaar dat hij z'n schoonzoon (28) doodschoot: “Er knakte iets toen hij opnieuw m’n familie bedreigde”

  “Hij gooide plots kogels door het raam van mijn bestelwagen.” Tijdens een vier uur durend verhoor heeft Stephane V. (54) uit Nieuwpoort donderdag bekend dat hij z’n schoonzoon Mario Sumaj (28) vorige zomer doodschoot langs een jaagpad in Diksmuide. V. ontkende een half jaar lang achter de moord te zitten, maar ging uiteindelijk door de knieën na een gefaalde leugendetectortest. Hij vertelde de speurders wat er precies gebeurde en waarom hij zijn schoonzoon doodschoot... met zeven kogels.
 1. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.
 2. Voetbalclub eert verongelukte speler Andy (28): “We hadden onze eerste match gewonnen... en wat later kregen we vreselijk nieuws”
  PREMIUM

  Voetbal­club eert verongeluk­te speler Andy (28): “We hadden onze eerste match gewonnen... en wat later kregen we vreselijk nieuws”

  Voetbalclub White Star Bulskamp heeft zondag voor de match tegen Gistel een pakkend eerbetoon gehouden voor Andy Schooreel (28) uit Lo. Hij raakte in de nacht van 11 op 12 januari betrokken bij een zwaar ongeval en overleed dinsdag. “Zijn rugnummer zal niemand anders meer dragen, dat blijft voor onze gangmaker”, zegt Annelies Gunst van de club.
 3. Nieuwpoort laat beeldengroep van Pieter Braecke versnijden om het te kunnen restaureren
  Nieuwpoort

  Nieuwpoort laat beelden­groep van Pieter Braecke versnijden om het te kunnen restaure­ren

  Omdat het beeld ‘L’esprit de la guerre – voor Emile Verhaeren’ van beeldhouwer Pieter Braecke door de jaren heen zo geïsoleerd bewaard werd in de kelder van het Cultuurhuis in Nieuwpoort moest het versneden worden om uit die kelder gehaald te kunnen worden voor restauratie. “We willen dat beeld, samen met ander werk van Braecke, tentoonstellen”, laat cultuurschepen Ann Gheeraert (CD&V) weten.