Deze drie diersoorten werden in Koksijde gevonden. Ze duiken voor het eerst in ons land op.
Volledig scherm
Deze drie diersoorten werden in Koksijde gevonden. Ze duiken voor het eerst in ons land op. © Aäron Fabrice de Kisangani, Ingrid Jonckheere

Drie nieuwe diersoorten ontdekt aan zee, en niet zo’n vriendelijke...

KoksijdeIngrid Jonckheere en Aäron Fabrice de Kisangani van de Strandwerkgroep hebben in Koksijde drie diersoorten gevonden die nog nergens anders in ons land zijn geregistreerd. Het gaat om een schelpensoort en twee parasieten: de isopode en het heremietzakje.

 1. Verzamelaar Mario (62) schenkt liefst 20.000 foto’s aan stadsbestuur: “Dat is nog maar een klein deel van mijn visserijcollectie”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Verzame­laar Mario (62) schenkt liefst 20.000 foto’s aan stadsbe­stuur: “Dat is nog maar een klein deel van mijn visserij­col­lec­tie”

  Het Nieuwpoortse archief is 20.000 foto’s rijker dankzij de schenking van inwoner Mario Couvreur (62). “Dat is een digitale kopie, de originele beelden heb ik nog in mijn bezit”, knipoogt de verzamelaar die 37 jaar bij het Nieuwpoortse stadsbestuur heeft gewerkt. Wanneer we bij de man thuis rondkijken, zien we nog wel meer bijzondere objecten, vooral dan rond de visserij. En toch is Mario nooit visser geweest.
 1. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser

 2. Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden
  Play

  Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden