Paardenvisser Bernard Debruyne.
Volledig scherm
PREMIUM
Paardenvisser Bernard Debruyne. © GUS

Dood Bernard ‘Bruyntje’ Debruyne (57) dompelt paardenvissers opnieuw in diepe rouw: “Van zodra een garnaal de kop opstak, ging hij op zee, 38 jaar lang”

KoksijdeDe Oostduinkerkse paardenvissers moeten na Johan Vanmassenhove vorige maand opnieuw afscheid nemen van een collega. Bernard Debruyne (57) is overleden aan kanker. Net voor de zomer kreeg hij de titel van ereburger van de gemeente Koksijde. Hij kocht ook nog een nieuw paard, in de hoop er ooit mee te kunnen rijden. Het heeft niet mogen zijn. “Ik hoor het hem nog zo zeggen: ‘als het alleen voor de show is, dan mogen ze geen paardenvisser worden’”, vertelt Eddy D’hulster.

  1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
    TV

    Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

    ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.