Zo kan de basis van Koksijde eruitzien. De opmaak van de plannen is volop bezig, dus alles is nog mogelijk
Volledig scherm
Zo kan de basis van Koksijde eruitzien. De opmaak van de plannen is volop bezig, dus alles is nog mogelijk © Provincie West-Vlaanderen

Defensie stopt eind 2023 alle militaire activiteiten op luchtmachtbasis van Koksijde: “Dit biedt extra mogelijkheden, zoals stappen en fietsen van Koksijde naar Veurne bijvoorbeeld”

“Door de volledige verhuis van de militaire activiteiten kan er een recreatief pad komen tussen Koksijde en Veurne en is er extra ruimte voor luchthavengebonden activiteiten”, reageert Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche (LB). “We kunnen ons nu focussen op één scenario, wat tijd bespaart. Eens de militairen weg zijn, kan de ontwikkeling starten”, onderlijnt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD). 

2 reacties

 • chris delanghe

  2 jaar geleden
  Het beste wat ze kunnen doen is dat hele veld volleggen met zonnepanelen. Véél goedkoper en toegankelijker dan hun windmolens op zee en alvast groot genoeg ... Eens zien hoeveel verstand ze in Brussel hebben, of gaan ze het weer rap volzetten met betonbazar en vastgoed...
 • Paul Philippaerts

  2 jaar geleden
  De bouwsector heeft weer goede vooruitzichten, want zeg nu zelf zo'n kale plek aan het strand zonder appartementsgebouwen dat is toch geen zicht. Toch niet in België.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”