Feestgangers in De Viking in Oostduinkerke.
Volledig scherm
Feestgangers in De Viking in Oostduinkerke. © De Viking Oostduinkerke

De Viking organiseert LGBTQ-feestje

OostduinkerkeOp zondag 14 augustus geeft nachtclub De Viking in Oostduinkerke een LGBTQ-feestje. 

 1. Dubbel zoveel boetes door gsm-gebruik op de fiets in West-Vlaanderen
  West-Vlaanderen

  Dubbel zoveel boetes door gsm-ge­bruik op de fiets in West-Vlaanderen

  Het aantal inbreuken tegen gsm-gebruik op de fiets, is in West-Vlaanderen meer dan verdubbeld ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht, Vlaams parlementslid voor Vooruit, opvroeg. Die stijging is sterker dan in de rest van Vlaanderen. Maar gsm-gebruik in het verkeer is verboden, ook op de fiets. Afleiding is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.
 2. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Middelkerke (al) wakker van de Rode Duivels? “We hebben voorlopig alleen weet van één privaat initiatief”
  PREMIUM
  Middelkerke

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Middelker­ke (al) wakker van de Rode Duivels? “We hebben voorlopig alleen weet van één privaat initiatief”

  In Middelkerke zijn nog geen grootse plannen om het WK Voetbal te volgen binnen twee maanden, dat blijkt uit onze rondvraag in de kustgemeente. In Tearoom Riviera maakt uitbater Nathaniël zich wel al klaar voor een groot voetbalfeest. “Hier zullen zes grote schermen zijn in het sportcafé en nog eens drie in de tearoom zelf.”
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.