Catharine, Elwin met dochtertje Lucet en Martine bij hun stukje paradijs aan zee
Volledig scherm
PREMIUM
Catharine, Elwin met dochtertje Lucet en Martine bij hun stukje paradijs aan zee © GUS

“De strandcabine, ons kleine stukje paradijs”: wij kijken mee binnen in vijf strandhuisjes op het strand van Sint-André in Koksijde

KoksijdeZeg nooit zomaar ‘houten kot’ tegen een strandcabine. Zelfs voor locals aan zee is het gebouwtje een eigen stekje op het strand. En of er nu petanqueballen, reservebadpakken of waterdichte kisten met voedsel in bewaard worden: ze hebben allemaal een eigen verhaal. Wij trokken op een zonovergoten namiddag naar de mooie witte cabines op het strand Sint-André in Koksijde. Vijf mensen, waarvan eentje zelfs met 50 jaar ‘strandcabine-ervaring’, laten ons binnenkijken in hun eigen paradijs-met-zeezicht.

  1. Jobstudenten scannen deze zomer duizenden gerechtelijke dossiers om ze ook online te kunnen raadplegen: “Veel bandwerk, maar wel interessante verhalen”
    Kortrijk

    Jobstuden­ten scannen deze zomer duizenden gerechte­lij­ke dossiers om ze ook online te kunnen raadplegen: “Veel bandwerk, maar wel interessan­te verhalen”

    134 jobstudenten zijn deze zomer in ons land aan de slag om duizenden gerechtelijke dossiers in te scannen. Op die manier zullen betrokkenen van thuis uit met hun rijksregisternummer het dossier digitaal kunnen inkijken. Tot nu was in Oost- en West-Vlaanderen nog geen enkel dossier online raadpleegbaar. Minister Van Quickenborne sprak woensdag de jobstudenten op de rechtbank in Kortrijk moed in. “Op dit moment spenderen sommige medewerkers hier nog 30 procent van hun tijd aan de kopieermachine, dit is een eerste stap naar volledig digitale dossiers”