Onder meer op deze Zeedijk in Nieuwpoort is het mondmasker tijdens de paasvakantie verplicht (photo by Florian Van Eenoo/Photo News)
Volledig scherm
Onder meer op deze Zeedijk in Nieuwpoort is het mondmasker tijdens de paasvakantie verplicht (photo by Florian Van Eenoo/Photo News) © Florian Van Eenoo Photo News

De paasvakantie lonkt: de Westkust verstrengt mondmaskerplicht

koksijdeDat er meer weer mondmaskers gedragen moeten worden in de paasvakantie, daar zijn de drie Westkustgemeenten het over eens. Overal zal die gelden van 8 tot 18 uur, maar de regels verschillen.

  1. Metro Middelkerke moet opnieuw sluiten na klacht van concurrent, tot woede van burgemeester Dedecker: “Er is meer rechtszekerheid in Sicilië dan in België”
    Middelkerke

    Metro Middelker­ke moet opnieuw sluiten na klacht van concurrent, tot woede van burgemees­ter Dedecker: “Er is meer rechtsze­ker­heid in Sicilië dan in België”

    Horecagroothandel Metro in Middelkerke moet van de Raad voor Vergunningsbetwistingen opnieuw sluiten na een klacht van een concurrent. Weer zou het ontbreken van een geldige vergunning voor de parking aan de oorzaak liggen. “Er is al een tijdje er een vete bezig tussen Metro en Horeca Totaal”, stelt burgemeester Jean-Marie Dedecker. Maar bij Horeca Totaal ontkennen ze alle betrokkenheid. Een dankbare restauranthouder nodigde intussen het Metro-personeel uit.