Gerhard Baumgartner
Volledig scherm
Gerhard Baumgartner © Gemeente Koksijde

Burgemeester Bad Schallerbach wordt de 25ste ereburger van Koksijde

Gerhard Baumgartner is sinds 1991 burgemeester van Bad Schallerbach, de Oostenrijkse stad waarmee Koksijde net 65 jaar is verbroederd. Een goede reden, vindt de gemeente, om de man de titel van ereburger te geven.

 1. Wielrenner Ward Vander Meiren (37) kruipt drie maanden na zwaar fietsongeval opnieuw op fiets: “Op Facebook een halve crimineel genoemd worden, dat kwetst”
  PREMIUM
  Roeselare

  Wielrenner Ward Vander Meiren (37) kruipt drie maanden na zwaar fietsonge­val opnieuw op fiets: “Op Facebook een halve crimineel genoemd worden, dat kwetst”

  Amper drie maanden nadat hij levensgevaarlijk gewond raakte bij een fietsongeval tijdens een trainingsrit in Kemmel (Heuvelland), heeft eliterenner zonder contract Ward Vander Meiren (37) uit Roeselare al voor het eerst opnieuw buiten gefietst. Hij werkt nog volop aan zijn volledig herstel maar blikt toch al opnieuw vooruit. “Het is mijn droom om in 2021 toch nog eens voor een mooi resultaat te gaan in de Hel van Kasterlee, de zwaarste crossduatlon van het land.”
 2. Daling van aantal besmettingen in Koksijde op maandag 19 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Koksijde op maandag 19 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Koksijde, op één dag 12 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 17. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 75. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Koksijde komt dat getal nu op 343 te liggen. Koksijde heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.