Arthur tijdens het WK in Denemarken.
Volledig scherm
PREMIUM
Arthur tijdens het WK in Denemarken. © John Carter/PWA

Arthur (13) is nu al wereldkampioen windsurfen: “Vóór mijn 15de verjaardag wil ik een dubbele voorwaartse salto kunnen maken”

KoksijdeZijn studies Latijn aan het College in Veurne schoof Arthur Van den Brande (13) uit Oostduinkerke de voorbije week aan de kant. Zijn doel? Wereldkampioen wavewindsurfen bij de jeugd worden in Denemarken. En dat lukte hem, al werd het heel spannend. Zijn trainingsmaatje Sol Degrieck (11), eveneens uit Oostduinkerke, werd verdiend vierde bij de dames tot 20 jaar. “Ongelooflijk dat dit lukt op mijn eerste WK”, glundert Arthur.

 1. Twee jaar cel voor drugskoppel dat gebruikte in bijzijn van kind
  Koksijde/Nieuwpoort

  Twee jaar cel voor drugskop­pel dat gebruikte in bijzijn van kind

  De 25-jarige Lisa D. uit Koksijde is tot twee jaar effectieve celstraf en 8.000 euro boete veroordeeld wegens bezit en verkoop van cocaïne. Het was niet de eerste keer dat ze veroordeeld werd voor drugsfeiten. In het verleden kreeg ze al meermaals kansen door probatie-uitstel en dit keer vond de rechter het welletjes geweest. Haar voormalige vriend Erik D. (28) kreeg dezelfde straf, maar de celstraf volledig met uitstel.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.