Eerstesteenlegging nieuw Visserijmuseum
Volledig scherm
PREMIUM
Eerstesteenlegging nieuw Visserijmuseum © Benny Proot

“35 jaar na zijn overlijden hangen we skelet potvis Valentijn aan plafond”: eerste steen vernieuwd Visserijmuseum gelegd

KoksijdeOp 12 februari 1989 spoelde een potvis aan op het strand van Sint-André in Koksijde. Gezien de datum werd die Valentijn gedoopt. Op 14 februari 2024 geeft de kustgemeente hem een nieuw leven in het Visserijmuseum in Oostduinkerke. De eerste steen voor die extra vleugel is vandaag gelegd. Er komt op de site ook een kooktheater en een museumdepot. En er zijn zelfs vaarplannen.

 1. Drie mama’s die hun kind verloren, organiseren opnieuw Wereldlichtjesdag: “We willen warmte verspreiden onder al die mensen die hetzelfde meemaakten”
  Veurne

  Drie mama’s die hun kind verloren, organise­ren opnieuw Wereld­licht­jes­dag: “We willen warmte versprei­den onder al die mensen die hetzelfde meemaakten”

  “Een kind zonder ouders is een wees. Een volwassene die zijn partner verliest een weduwe of weduwnaar. Maar voor een ouder die zijn kind verliest bestaat er geen woord”, omschrijft Ann Duyck het treffend. Samen met Dorine Bonte en Ann Nowé organiseert ze voor de tweede keer Wereldlichtjesdag in Veurne op zondag 11 december.
 2. Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”

  Steve Rousseau (50), halfbroer van Vooruit-voorzitter Conner en zoon van Nieuwpoorts gemeenteraadslid Jo, opent in maart voor het eerst een beachbar bij het Leopoldplein in Nieuwpoort. Hij doet dat samen met zijn kameraad Lode Lefevre (49). De roots van beiden liggen in die kuststad. “Al toen we als jobstudenten werkten in vakantiecentrum De Barkentijn, waarvan mijn vader directeur was, droomden we hier van”, glimlacht Steve. Voor de concessie betaalden ze een fors bedrag.