Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Geert De Rycke

158 bestuurders op de bon tijdens flitsactie

Nieuwpoort/KoksijdeDe politie Westkust (Koksijde, De Panne, Nieuwpoort) flitste dinsdag 158 bestuurders die het gaspedaal te hard indrukten. De flitswagen was zo’n vijf uur actief en verplaatste zich tussen de Brugse Vaart in Nieuwpoort, de Duinparklaan in Oostduinkerke en de Veurnekeiweg in Koksijde. 

 1. Liefst 56 liter per vierkante meter in Nieuwpoort, wolkbreuk zet straten, kelders en garages blank: “Nog nooit meegemaakt”
  Play

  Liefst 56 liter per vierkante meter in Nieuwpoort, wolkbreuk zet straten, kelders en garages blank: “Nog nooit meegemaakt”

  De kustgemeente Nieuwpoort kreeg maandagochtend af te rekenen met een zware wolkbreuk. Verschillende straten kwamen blank te staan waardoor her en der enkele kelders en garages onder water liepen. “Nog nooit meegemaakt in de 15 jaar ik hier woon”, getuigt bewoonster van een getroffen wijk. Ook op campings Kompas en Dunepark was er wateroverlast en in de supermarkt Aldi was het poetsen geblazen.
 2. Maandag start gedeeltelijke heraanleg IJzerlaan: hoe geraak ik bij de bakker en slager?
  PREMIUM
  Diksmuide

  Maandag start gedeelte­lij­ke heraanleg IJzerlaan: hoe geraak ik bij de bakker en slager?

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start maandag om 7 uur met het herstel van de IJzerlaan tussen de Thuiszorgwinkel en het kruispunt met de Koning Albertstraat. Dat is een stuk van slechts enkele tientallen meters, maar daarvoor moet je wel kilometers omrijden. Wij gingen te rade bij de burgemeester en AWV om antwoord te halen. Hoe geraak ik bij de bakker, slager, dierenarts en het woonzorgcentrum? En waarom is zo’n gigantische omleiding nodig?