1. Dispuut tussen liefdesrivales eindigt voor rechtbank nadat vrouw (35) slachtoffer aanvalt met glas
  Koksijde/De Panne

  Dispuut tussen liefdesri­va­les eindigt voor rechtbank nadat vrouw (35) slachtof­fer aanvalt met glas

  Een 35-jarige vrouw uit De Panne verscheen dinsdag voor de strafrechter in Veurne op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid en van verboden wapendracht. Tijdens een hoogoplopende ruzie met een liefdesrivale gooide ze een glas in de richting van een 38-jarige vrouw. Die hield er een snee van 15 centimeter aan over in het gezicht.
 1. Gepensioneerd restauranthouder Herman bundelt 100 jaar Veurnse markt in boek: “Op de tafels dansen tot in de vroege uren gebeurt niet meer”
  PREMIUM
  Veurne

  Gepensio­neerd restaurant­hou­der Herman bundelt 100 jaar Veurnse markt in boek: “Op de tafels dansen tot in de vroege uren gebeurt niet meer”

  Van een studentikoze grap met twee handen in het gips pinten drinken tot een pijnlijke val in een gebroken bierglas; de anekdotes die Veurnaar Herman Vandenbussche (73) in zijn boek ‘100 jaar Veurne Markt’ vertelt, zijn sappig. “Ze zullen bij veel mensen een lach op het gezicht toveren. Jammer dat die gemoedelijkheid van weleer is verdwenen.” Een duik achter de trapgevels die zo typerend zijn voor de horeca op de Grote Markt.
 1. Van het zandtulpje tot de duinenveldridder: op zoek naar paddenstoelen op… het strand? “Kijken mag, maar aankomen niet”
  PREMIUM
  De Haan

  Van het zandtulpje tot de duinen­veldrid­der: op zoek naar paddenstoe­len op… het strand? “Kijken mag, maar aankomen niet”

  De duinstinkzwam, met wat fantasie lijkt hij op een fallus, maar het is wel degelijk een paddenstoel. Zijn naam verraadt het al een beetje, maar de duinstinkzwam groeit... op het strand. Wij trokken onze wandelschoenen aan en doken in De Haan de duinen in met amateur-mycoloog Carl Van Den Broeck. “Het is soms op handen en voeten speuren, maar zolang het niet vriest, vind je ze zeker.” Wij probeerden zes verschillende soorten te spotten, maar het is inderdaad soms goed zoeken.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Plopsaland en VDAB starten met unieke opleiding tot pretparkmedewerker: “Wie slaagt, kan zeker aan de slag als seizoensmedewerker”
  De Panne

  Plopsaland en VDAB starten met unieke opleiding tot pretparkme­de­wer­ker: “Wie slaagt, kan zeker aan de slag als seizoensme­de­wer­ker”

  Een, voor ons land unieke, opleiding ‘polyvalente pretparkmedewerker’ kan je vanaf 23 januari volgen via Plopsaland en de VDAB. “In het buitenland bestaat zo’n opleiding al langer, maar in ons land niet. We hopen hiermee onze vacatures sneller te kunnen invullen en onze Plopsamedewerkers een extra uitdaging te geven”, schetst Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof, die uitlegt wat de opleiding allemaal inhoudt en wat je ermee kan aanvangen. Werk gegarandeerd.
 2. Colruyt Group krijgt groen licht voor eigen zeeboerderij, waarmee keten zelf mosselen kan verkopen: “We mikken op volgende zomer voor onze eerste oogst”
  Nieuwpoort

  Colruyt Group krijgt groen licht voor eigen zeeboerde­rij, waarmee keten zelf mosselen kan verkopen: “We mikken op volgende zomer voor onze eerste oogst”

  De Raad van State zegt dat de wettelijke procedures zijn gevolgd bij het toekennen van de vergunningen voor projectzone C, een zone in de Noordzee waar Colruyt Group een zeeboerderij aan het bouwen is. Daar wil de keten zelf mosselen kweken, zodat ze tegen de zomer van 2023 een eerste bescheiden mosseloogst kan aanbieden. Maar het Nieuwpoortse stadsbestuur, de visserij en de jachthaven zijn al langer gekant tegen het project en geven de moed niet op.
 1. Drie mama’s die hun kind verloren, organiseren opnieuw Wereldlichtjesdag: “We willen warmte verspreiden onder al die mensen die hetzelfde meemaakten”
  Veurne

  Drie mama’s die hun kind verloren, organise­ren opnieuw Wereld­licht­jes­dag: “We willen warmte versprei­den onder al die mensen die hetzelfde meemaakten”

  “Een kind zonder ouders is een wees. Een volwassene die zijn partner verliest een weduwe of weduwnaar. Maar voor een ouder die zijn kind verliest bestaat er geen woord”, omschrijft Ann Duyck het treffend. Samen met Dorine Bonte en Ann Nowé organiseert ze voor de tweede keer Wereldlichtjesdag in Veurne op zondag 11 december.
 2. Van een eerste rondje schaatsen tot de Sint ontmoeten: onze weekendtips in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Kust/Brugge

  Van een eerste rondje schaatsen tot de Sint ontmoeten: onze weekend­tips in Brugge en aan de kust

  De laatste maand van het jaar is gestart, dus is het kiezen tussen de Sint ontmoeten of al de eerste kerstinkopen doen – of je doet het allebei, natuurlijk. Tussendoor behoort een sportieve rit door de weidse natuur tot de mogelijkheden. Voor elk wat wils in het weekend van 3 en 4 december, blijkt uit onze vijf tips voor uitstapjes in Bruggeaan de kust en in het hinterland.
 1. Kerstboom uit La Roche pronkstuk op het Marktplein: “Zalig kerst vieren in vernieuwd Winterdorp”
  PREMIUM
  De Panne

  Kerstboom uit La Roche pronkstuk op het Marktplein: “Zalig kerst vieren in vernieuwd Winterdorp”

  Woensdagochtend in alle vroegte arriveerde een kerstboom van 11 meter hoog op het Marktplein in De Panne. Dat is een cadeau van het stadsbestuur van La Roche als dank voor de inzet van de kustgemeente na de watersnood in Wallonië vorig jaar. Die gigantische boom wordt één van de blikvangers in het Winterdorp. Over die nieuwe naam is op sociale media een ware discussie ontstaan.
 2. Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”

  Steve Rousseau (50), halfbroer van Vooruit-voorzitter Conner en zoon van Nieuwpoorts gemeenteraadslid Jo, opent in maart voor het eerst een beachbar bij het Leopoldplein in Nieuwpoort. Hij doet dat samen met zijn kameraad Lode Lefevre (49). De roots van beiden liggen in die kuststad. “Al toen we als jobstudenten werkten in vakantiecentrum De Barkentijn, waarvan mijn vader directeur was, droomden we hier van”, glimlacht Steve. Voor de concessie betaalden ze een fors bedrag.
 3. Twee Nieuwpoortse gastvrije horecazaken winnen ‘hospitality award’: “Wij brengen de menukaart nog aan tafel”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Twee Nieuwpoort­se gastvrije horecaza­ken winnen ‘hospitali­ty award’: “Wij brengen de menukaart nog aan tafel”

  De ‘hospitality awards’ voor gastvrije horecazaken in België zijn uitgereikt. Nieuwpoort scoorde op die wedstrijd bijzonder goed. Zowel restaurant Tabl’O als bed and breakfast Villa Sans Soucis ging met zo’n onderscheiding naar huis. Restaurant Barbouni eindigde op een verdienstelijke derde plaats. De drie ondernemers onthullen hoe ze gastvrijheid op de eerste plaats zetten.