De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Zestiger moet worden geïnterneerd nadat hij 85-jarige buurman meermaals probeerde aan te rijden met z'n wagen

KoekelareDe Brugse strafrechter heeft de internering bevolen van een 64-jarige man uit Koekelare in een zaak rond een poging tot doodslag. Luc R. probeerde z’n 85-jarige buurman liefst drie keer omver te rijden met z’n wagen. Beiden lagen al jaren met elkaar overhoop.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Groen Gistel kant zich tegen aanleg parking aan Egide Defeverpark: “Jongeren rijden op deze plaats dagelijks met hun fiets de school in en uit”
  Gistel

  Groen Gistel kant zich tegen aanleg parking aan Egide Defever­park: “Jongeren rijden op deze plaats dagelijks met hun fiets de school in en uit”

  Tijdens de laatste gemeenteraad gaf het stadsbestuur meer duiding bij de plannen rond het nieuwe Egide Defeverpark. Groen Gistel is tevreden dat het centrum van Gistel vergroent, maar is erg bezorgd om de bijhorende parking. Deze parking met een in -en uitrit tegenover het Sint-Godelievecollege zal plaats hebben voor 12 auto’s. “Jongeren rijden net op die plaats dagelijks met hun fiets de school in en uit”, zegt Andy Versyck (Groen). Volgens burgemeester Gauthier Defreyne was de Ellestraat de enige optie.