Kaat Depreitere, Valerie Vierstraete, schepen Stijn Ramboer, Nathalie Bakelandt, burgemeester Patrick Lansens en Ann Van der Veken bij de cheque-overhandiging in de Smoetstutte in Koekelare
Volledig scherm
Kaat Depreitere, Valerie Vierstraete, schepen Stijn Ramboer, Nathalie Bakelandt, burgemeester Patrick Lansens en Ann Van der Veken bij de cheque-overhandiging in de Smoetstutte in Koekelare © GUS

Wit-Gele Kruis schenkt 1.000 euro aan sociale kruidenier Smoetstutte

KoekelareDe sociale kruidenier Smoetstutte in de Kerkstraat in Koekelare is sinds vorige zomer open. Het initiatief krijgt nu 1.000 euro geschonken door het Wit-Gele kruis. “Voor sommige mensen is zelfs voeding een luxeproduct waarop ze besparen”, schetst Nathalie Bakelandt, afdelingsverantwoordelijke van Wit-Gele kruis Diksmuide.

 1. Lies (40) is terminaal, maar blijft voltijds werken: “Ik wil mijn zoontje herinneringen geven, geen schuldenberg”
  PREMIUM

  Lies (40) is terminaal, maar blijft voltijds werken: “Ik wil mijn zoontje herinnerin­gen geven, geen schulden­berg”

  Ze is terminaal ziek en zal nooit haar droom om schooldirecteur te worden kunnen waarmaken, maar toch blijft ze de opleiding nog volgen. Nochtans zou de Brugse Lies Gooris (40) de tijd die haar nog rest liever met haar gezin doorbrengen. “Tuurlijk wil ik met mijn zoontje naar een pretpark gaan, maar dan moet ik het wel kunnen betalen, hé.” Ontdek hier de confronterende reden waarom Lies voltijds blijft werken.
  Torhout
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Oud-strijders belanden bij verhuis kerkhof in put: gebrek aan respect of enige oplossing?
  PREMIUM

  Oud-strij­ders belanden bij verhuis kerkhof in put: gebrek aan respect of enige oplossing?

  In mei verhuist stad Diksmuide het kerkhof van Keiem naar de begraafplaats in de Streuvelstraat. Van de 315 graven gaan er 47 mee, de rest van de stoffelijke overschotten wordt in een nieuwe knekelput gedaan in de Streuvelstraat. Dat lot wacht ook de restanten van een aantal oud-strijders. “Maar respect hebben we zeker”, reageert schepen Martin Obin (CD&V). “Zo komt er sowieso een huldeplaatje.”
  Diksmuide