Het is een af- en aanrijden van hulpdiensten op het Chiro-terrein.
Volledig scherm
Het is een af- en aanrijden van hulpdiensten op het Chiro-terrein. © MMB

Vijftien kinderen afgevoerd naar ziekenhuis met hitteslag na dagtocht in Koekelare: “Niemand is in levensgevaar”

KoekelareIn de Ichtegemstraat in Koekelare werd maandagavond het medisch interventieplan afgekondigd nadat verschillende kinderen van Chiro Meerle (bij Hoogstraten) uit de provincie Antwerpen werden getroffen door een hitteslag, een zware zonneslag. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Het gaat vooral om meisjes tussen de 10 en 12 jaar. Ondertussen werd door de kamporganisatie bevestigd dat de eerste kinderen onwel zijn geworden tijdens een rit op een bus van De Lijn vanuit Boudewijn Seapark naar Koekelare. “Het was heel warm op de bus”, vertelt een meisje. 

 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  1

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 2. Vroedvrouw Delphine vormt webshop om in echte winkel: “Bij Baby’phine kun je terecht voor Spaanse en Portugese kindermode”
  PREMIUM
  Roeselare/Torhout

  Vroedvrouw Delphine vormt webshop om in echte winkel: “Bij Baby’phine kun je terecht voor Spaanse en Portugese kindermode”

  Delphine Platteeuw (29) opent binnenkort in de Roeselaarse Delaerestraat de deuren van Baby’phine, een kinderwinkel voor kinderen van 0 tot 6 jaar. De mama van twee, die ook zelfstandig vroedvrouw is, opende in 2018 een webshop met Spaanse en Portugese kindermode. “Na een experiment met een pop-upwinkel is het nu tijd om een stap verder te gaan”, zegt ze.