De Lange Max in Koekelare is één van de bezienswaardigheden langs de nieuwe fietsroute
Volledig scherm
De Lange Max in Koekelare is één van de bezienswaardigheden langs de nieuwe fietsroute © Benny Proot

UITTIP. Fietsen van Koekelare naar Diksmuide langs nieuwe route

Koekelare/DiksmuideWesttoer stelt de nieuwe bewegwijzerde Koekelarebergfietsroute van 57 kilometer voor. Je kan starten aan Toerisme Koekelare of aan ontmoetingscentrum De Kring in Keiem.

 1. HUIZENJACHT. Langs het kanaal Plassendale-Nieuwpoort: “Rust vlak bij de kust en toch vind je er onder de 200.000 euro al een thuis”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Langs het kanaal Plassenda­le-Nieuwpoort: “Rust vlak bij de kust en toch vind je er onder de 200.000 euro al een thuis”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de woningen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op ronde in heel Vlaanderen met lokale vastgoedexperts. Deze week trekken we op huizenjacht langs het kanaal Plassendale-Nieuwpoort, midden in de polders en op een boogscheut van de kust. “Een mooie omgeving aan het water én een uitstekende uitvalsbasis: geen wonder dat de woningen hier vlot van de hand gaan.”
  Snaaskerke
 1. Lies (40) is terminaal, maar blijft voltijds werken: “Ik wil mijn zoontje herinneringen geven, geen schuldenberg”
  PREMIUM

  Lies (40) is terminaal, maar blijft voltijds werken: “Ik wil mijn zoontje herinnerin­gen geven, geen schulden­berg”

  Ze is terminaal ziek en zal nooit haar droom om schooldirecteur te worden kunnen waarmaken, maar toch blijft ze de opleiding nog volgen. Nochtans zou de Brugse Lies Gooris (40) de tijd die haar nog rest liever met haar gezin doorbrengen. “Tuurlijk wil ik met mijn zoontje naar een pretpark gaan, maar dan moet ik het wel kunnen betalen, hé.” Ontdek hier de confronterende reden waarom Lies voltijds blijft werken.
  Torhout