Koekelare heeft een Warme William Wandeling voor kinderen uitgetekend.
Volledig scherm
Koekelare heeft een Warme William Wandeling voor kinderen uitgetekend. © rv

Op stap met de kids: Koekelare stippelt Warme William Wandeling uit

KoekelareKoekelare pakt uit met een leuke zomeractie voor kinderen tot 12 jaar: een wandeling van net geen 3 kilometer doorheen het centrum, met start- en eindpunt aan site De Brouwerij.

 1. Vrouw (35) die fiets van politieman stal blijft langer in cel: “Het was zeker geen vergeldingsactie tegen de politie, zegt ze”
  Diksmuide/Koekelare

  Vrouw (35) die fiets van politieman stal blijft langer in cel: “Het was zeker geen vergel­dings­ac­tie tegen de politie, zegt ze”

  Een 35-jarige vrouw uit Koekelare blijft een maand langer in voorhechtenis, omdat ze op het Diksmuidse commissariaat de elektrische fiets van een politieman heeft gestolen. Dat heeft de Veurnse raadkamer beslist. “Mijn cliënte houdt vol dat dit geen vergeldingsactie tegen de politie was”, zegt haar advocaat Pieter Vandermeersch.
 2. Brandweerman Bjorn (39) terug uit rampgebied in Verviers: “Dankbaarheid heel groot ondanks miserie”
  Kemmel/Ieper/Poperinge/De Panne/Veurne

  Brandweer­man Bjorn (39) terug uit rampgebied in Verviers: “Dankbaar­heid heel groot ondanks miserie”

  Drie dagen na elkaar zakten brandweermannen van de zone Westhoek al naar de getroffen, overstroomde gebieden in Limburg of Wallonië af. Ze keerden terug met schrijnende verhalen, maar vooral met een voldaan gevoel. “Daarom word je brandweerman, om echt te kunnen helpen. Het pompiersbloed stroomt door je aderen”, getuigt Bjorn Houwen (39) uit Kemmel.
 3. 129 ‘oorlogsgezichten’ van kunstenaar Jan Fieuw prijken in schaduw van IJzertoren
  Diksmuide/Poelkapelle

  129 ‘oorlogsge­zich­ten’ van kunstenaar Jan Fieuw prijken in schaduw van IJzertoren

  Na een eerste halte in Zonnebeke heeft herdenkingskunstaar Jan Fieuw zondag in de schaduw van de IJzertoren in Diksmuide zijn tentoonstelling Faces of War geopend. De expo bestaat uit 129 balken waarin een gezicht is uitgekapt: evenveel als er landen zijn waarvan er tijdens WO I in onze contreien inwoners zijn omgekomen. “Ik ben Diksmuide heel dankbaar dat ik hier mag staan.”