De Swal in Koekelare is voor Georges Pollentier een geliefkoosde plek.
Volledig scherm
PREMIUM
De Swal in Koekelare is voor Georges Pollentier een geliefkoosde plek. © GUS

Op stap door De Swal, zeker 99 jaar langer natuurgebied: “De bloemenpracht is nu op zijn mooist”

KoekelareDe Swal is een natuurpareltje in Koekelare, en dat blijft nog voor zeker 99 jaar zo. Daarvoor is een erfpachtovereenkomst tussen de gemeente en Natuurpunt Ruidenberg ondertekend. Wat maakt De Swal zo bijzonder? Wij gingen op pad met Georges Pollentier (79) uit Koekelare, één van de vrijwilligers die zijn hart heeft verloren aan het gebied. Wat blijkt: dit stukje natuur is een must-do voor wandelaars, zeker nu.

 1. Familie Gheeraert fokte paard dat geselecteerd is voor Olympische Spelen: “Zijn springtechniek en doorzettingsvermogen typeren hem”
  PREMIUM
  Houthulst

  Familie Gheeraert fokte paard dat geselec­teerd is voor Olympische Spelen: “Zijn springtech­niek en doorzet­tings­ver­mo­gen typeren hem”

  Het paard Istanbull van het Ooievaarshof zal straks te zien zijn tijdens de jumping op de Olympische Spelen in Tokio. De hengst is gefokt in ’t Ooievaarshof in Houthulst op de grens met Diksmuide. De familie Gheeraert is terecht trots op deze prestatie. Istanbull zal niet onder de Belgische, maar wel onder de Marokkaanse vlag rijden, want hij is eigendom van de koning van Marokko. Dit is het verhaal van een boerenfamilie met een groot hart voor de paardensport.
 2. Dief steelt fiets van politieman op koer van commissariaat: “Dit getuigt van heel veel lef”
  Diksmuide

  Dief steelt fiets van politieman op koer van commissari­aat: “Dit getuigt van heel veel lef”

  Meer lef als dief kun je allicht niet hebben. Op het politiecommissariaat van Diksmuide is dinsdagnamiddag een dure elektrische fiets van een politieman gestolen, nota bene op de koer. “Zonder scrupules”, zegt commissaris Geert Provoost. Maar in de loop van de dag volgde goed nieuws. De politie liet weten dat de verdachte samen met de fiets is aangetroffen langs de Esenweg in Diksmuide.