De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Proot

Man zet z'n vriendin naakt op straat en bindt haar vast om haar te verkrachten: “Geweld was schering en inslag”

KoekelareEen 38-jarige man uit Koekelare staat in de Brugse rechtbank terecht voor de verkrachting en onmenselijke behandeling van z'n vriendin en slagen en verwondingen. Het slachtoffer werd onder meer naakt op straat gezet en vastgebonden om tegen haar wil seks te hebben.

 1. MIJN DORP. Mario Goes (45), bezieler van SOS REPTIEL: “Ik hoop dat de Torhoutbaan wat veiliger gemaakt wordt”
  PREMIUM

  MIJN DORP. Mario Goes (45), bezieler van SOS REPTIEL: “Ik hoop dat de Torhout­baan wat veiliger gemaakt wordt”

  Als kind groeide Mario Goes (45) op in Bredene. Later ging hij met zijn vriendin samenwonen in Zuienkerke, maar 3 jaar geleden verhuisden ze naar Ichtegem, waar hij nu bezig is aan de bouw van zijn opvangcentrum SOS Reptiel, het eerste officiële Vlaamse opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en terrariumdieren, dat gevestigd is langs de Torhoutbaan. Wij gingen er eens langs.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 3. Bezieler André begeleidt coördinator Melissa in dierenasiel Ganzeweide: “Er komen meer dieren binnen dan dat er vertrekken”
  PREMIUM
  Koksijde

  Bezieler André begeleidt coördina­tor Melissa in dieren­asiel Ganzeweide: “Er komen meer dieren binnen dan dat er vertrekken”

  Koksijdenaar André Lycke (68) is de laatste grondlegger van dierenasiel Ganzeweide die er nog actief is. “Ik blijf voorzitter, maar voor de dagelijkse werking nemen we voor het eerst een coördinator in dienst. Zo wapenen we ons voor de toekomst, want er komen drukke tijden aan met de uitbreiding die we realiseren”, kijkt André vooruit. En die coördinator is Melissa Lust (30) uit Leke bij Diksmuide. Omdat het asiel te vol zit, voert Ganzeweide ook een opnamestop in. “Ga naar de hondenschool in plaats van het dier af te staan”, tipt André.