Medewerkster Lindsey samen met Liselot die zelf allergisch is voor tarwe
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkster Lindsey samen met Liselot die zelf allergisch is voor tarwe © Benny Proot

Lotjans lanceert met succes brood en gebak zonder gluten, tarwe, melk en lactose. “Ja, het smaakt lekker”

KoekelareLotjans is een webshop met atelier in Koekelare waar ze brood en gebak verkopen zonder gluten, tarwe, melk en lactose. Na een half jaar boomt de onderneming van Liselot Portier (33) en zakenpartner Alex Janssen (40). “Ik heb zelf zeven jaar geen brood gegeten omdat ik allergisch ben aan tarwe. Die eerste keer opnieuw een boterham eten is dan echt wel een memorabel moment. Dat gevoel wil ik met Lotjans verspreiden.” Wij gingen proeven en stonden versteld van het uitgebreide gamma.

  1. Familie Gheeraert fokte paard dat geselecteerd is voor Olympische Spelen: “Zijn springtechniek en doorzettingsvermogen typeren hem”
    PREMIUM
    Houthulst

    Familie Gheeraert fokte paard dat geselec­teerd is voor Olympische Spelen: “Zijn springtech­niek en doorzet­tings­ver­mo­gen typeren hem”

    Het paard Istanbull van het Ooievaarshof zal straks te zien zijn tijdens de jumping op de Olympische Spelen in Tokio. De hengst is gefokt in ’t Ooievaarshof in Houthulst op de grens met Diksmuide. De familie Gheeraert is terecht trots op deze prestatie. Istanbull zal niet onder de Belgische, maar wel onder de Marokkaanse vlag rijden, want hij is eigendom van de koning van Marokko. Dit is het verhaal van een boerenfamilie met een groot hart voor de paardensport.