Schepen Jan Lievens, Technisch assistent Filip Vandewiele, Marktverantwoordelijke Stefaan Desloover
Volledig scherm
Schepen Jan Lievens, Technisch assistent Filip Vandewiele, Marktverantwoordelijke Stefaan Desloover © Gemeente Koekelare

Koekelare sluit spaaractie om marktdag te promoten af. Marie rijdt met de City Scooter naar huis

KoekelareDe wintermaanden zijn geen hoogvlieger voor veel marktkramers. Het weer zit vaak niet mee en dat voelen ze aan het aantal bezoekers. Net daarom plande de gemeente Koekelare in vorige een spaaractie en die is nu afgesloten.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Parkeren in Middelkerke wordt duurder: “Van 700 naar 4000 betalende parkeerplaatsen, maar we houden geen heksenjacht”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Parkeren in Middelker­ke wordt duurder: “Van 700 naar 4000 betalende parkeer­plaat­sen, maar we houden geen heksen­jacht”

  Op 15 februari rolt Middelkerke haar nieuwe parkeerplan uit. Nu moet je vooral in de commerciële zones betalen, maar dat verandert grondig. Het aantal betalende parkeerplaatsen stijgt van 700 naar 4000. Schepen Dirk De Poortere (LDD) belooft geen heksenjacht. Bewoners en tweedeverblijvers hebben alvast een stapje voor. Een overzicht van alle nieuwigheden samen met handige kaartjes.