Heidi Meulemeester en Robrecht Hindryckx van de dienst Milieu met Jessy Salenbien, schepen van Energie en Klimaat, stellen de klimaatenquête van Koekelare voor.
Volledig scherm
Heidi Meulemeester en Robrecht Hindryckx van de dienst Milieu met Jessy Salenbien, schepen van Energie en Klimaat, stellen de klimaatenquête van Koekelare voor. © rv

Gemeente lanceert klimaatenquête: “Alleen samen kunnen we de klimaatdoelstellingen halen”

KoekelareNog tot eind deze maand kunnen inwoners een enquête invullen die dient om een klimaatplan op te stellen. Later dit voorjaar volgen ook zogenaamde klimaatateliers om dieper op concrete acties in te gaan. 

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. STAP Adriaan Willaert moedigt via oefenmarathon leerlingen aan om thuis te repeteren én het goede doel te steunen
  Roeselare

  STAP Adriaan Willaert moedigt via oefenmara­thon leerlingen aan om thuis te repeteren én het goede doel te steunen

  De Stedelijke Academie voor Podiumkunsten (STAP) Adriaan Willaert organiseert tot de paasvakantie een gesponsorde oefenmarathon. Op die manier wil ze in tijden van afstandsonderwijs haar leerlingen aanmoedigen om toch te repeteren, en tegelijkertijd een goed doel, het MiraLouise Fonds dat baby’s met een moeilijke start de best mogelijke groeikansen wil geven, steunen. De marathon is bovendien de opmaat voor het project Frame It! waarmee de STAP kinderen met diverse achtergronden wil samenbrengen om artistiek aan de slag te gaan.
 1. Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbarsting Etna
  Play

  Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbar­sting Etna

 2. Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag
  Play
  Liefde voor Muziek

  Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag