De cultuurraad bij de voorstelling van de derde editie van KoekelArt op 15 augustus.
Volledig scherm
De cultuurraad bij de voorstelling van de derde editie van KoekelArt op 15 augustus. © Maikel Marichael

Even spannend, maar kunst- en cultuurmarkt KoekelArt kan doorgaan: “We maken een vuist tegen corona”

KoekelareDe derde editie van de tweejaarlijkse kunst- en cultuurmarkt KoekelArt vindt plaats op zondag 15 augustus. Meer dan 40 beeldende kunstenaars en verscheidene lokale muziekgroepen treden er naar buiten. Bijna gooiden de stijgende coronacijfers nog roet in het eten. “De voorbereidingen liepen niet van een leien dakje, maar we zijn blij dat KoekelArt toch kan doorgaan”, zegt schepen van Cultuur Jessy Salenbien (Vooruit).

 1. Andy Vermaut wint rechtszaak tegen ‘keizer van Koekelare’ Patrick Lansens: “Vrije meningsuiting”
  Diksmuide, Koekelare

  Andy Vermaut wint rechtszaak tegen ‘keizer van Koekelare’ Patrick Lansens: “Vrije meningsui­ting”

  Ook in hoger beroep heeft de Koekelaarse burgemeester Patrick Lansens (Vooruit) het onderspit moeten delven voor Andy Vermaut uit Diksmuide. Die had voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 een pamflet verdeeld in Koekelare, met de titel ‘Patrick Lansens: de keizer van Koekelare!’. Lansens vond dat laster, Vermaut omschreef het als vrije meningsuiting.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.