De leerlingen mogen het schoolgebouw van De Negensprong in Bovekerke opnieuw binnen.
Volledig scherm
De leerlingen mogen het schoolgebouw van De Negensprong in Bovekerke opnieuw binnen. © Bart Boterman

126 leerlingen geëvacueerd na rookontwikkeling in schoolgebouw

Bovekerke126 leerlingen van kleuter- en basisschool De Negensprong in Bovekerke (Koekelare) zijn maandagmorgen geëvacueerd na rookontwikkeling vanuit de kelderverdieping. Iedereen werd veilig en ongedeerd in de Sint-Gertrudiskerk ondergebracht.

 1. Musicalspektakel ‘Marie-Antoinette’, op en rond slotgracht van Wijnendale, doet kasteelheer al verder dromen: “Misschien wel het begin van veel meer”

  Musical­spek­ta­kel ‘Ma­rie-Antoinette’, op en rond slotgracht van Wijnendale, doet kasteel­heer al verder dromen: “Misschien wel het begin van veel meer”

  Het kasteel van Wijnendale vormt vanaf september het fabelachtige decor van ‘Marie-Antoinette’: een musicalspektakel over het fascinerende verhaal van de miskende koningin. Kasteelheer Jérôme Matthieu de Wynendaele (55) is trots. “Een uitgelezen kans om ons domein in de kijker te zetten.” Ook de cast voor de musical loont de moeite, met gevestigde waarden, een opmerkelijke comeback én jong talent.
  Torhout
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.