De politiewagen kwam tegen een boom tot stilstand langs de Kalvekeetdijk.
Volledig scherm
De politiewagen kwam tegen een boom tot stilstand langs de Kalvekeetdijk. © Jan Van Maele

Zware tol bij crash met politiewagen in Knokke: twee politiehonden laten het leven, vijf personen naar ziekenhuis

Een voertuig van de politiezone Damme/Knokke-Heist is zondagochtend betrokken geraakt bij een zwaar ongeval. De agenten waren op weg naar een interventie toen ze aan de Kalvekeetdijk botsten op een andere wagen. Bij de crash kwamen twee politiehonden om het leven. “De verslagenheid binnen het korps is groot", zegt korpschef Steve Desmet.

 1. Minister Verlinden overschouwt ‘haar’ troepen in Oostende: maar zijn ze wel nodig met dit kwakkelweer?
  Oostende

  Minister Verlinden over­schouwt ‘haar’ troepen in Oostende: maar zijn ze wel nodig met dit kwakkel­weer?

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) kwam woensdag haar troepen aanschouwen in Oostende: de federale politiemensen en ruiters die de kust komen versterken tijdens de zomer. De kustburgemeesters schreeuwden om hulp maar nu lijkt die extra inzet zelfs overbodig door het kwakkelweer. “We moeten inderdaad nog meer inzetten op flexibiliteit, want drukte is weersafhankelijk”, gaf de minister toe. Sommige kustburgemeesters vinden 28 extra politiemensen voor de hele kust dan weer een lachwekkend laag getal.
 2. Politie Knokke rouwt om politiehonden Drago (5) en Blue (1), die omkwamen in crash: “Waardevolle leden van ons team”
  PREMIUM

  Politie Knokke rouwt om politiehon­den Drago (5) en Blue (1), die omkwamen in crash: “Waardevol­le leden van ons team”

  De politie van Damme/Knokke-Heist zal de komende dagen bekijken hoe ze het verlies van hun twee politiehonden kunnen opvangen. Drago (5) en Blue(1) lieten zondagochtend het leven bij een zwaar verkeersongeval. “Onze begeleider is zwaar aangeslagen. De hondenbrigade is een hechte groep in Vlaanderen. De verslagenheid is groot bij iedereen”, zegt korpschef Steve Desmet.
 3. Politiehonden in Damme/Knokke-Heist krijgen eigen aangepaste dienstwagens: “Ze zijn een vaste waarde geworden in het straatbeeld”

  Politiehon­den in Damme/Knokke-Heist krijgen eigen aangepaste dienstwa­gens: “Ze zijn een vaste waarde geworden in het straat­beeld”

  De lokale politie Damme/Knokke-Heist pakt uit met drie splinternieuwe Volvo’s voor de hondenpolitie. Bij de aankoop had het politieteam veel aandacht voor het comfort en de veiligheid van de hondengeleiders en hun trouwe viervoeters. “De honden zijn een vaste waarde geworden in het straatbeeld en bieden een ongelofelijke meerwaarde”, zegt woordvoerder Isolde Van Eenooghe.