Het kunstwerk van Jean-Michel Folon.
Volledig scherm
Het kunstwerk van Jean-Michel Folon. © Benny Proot

‘Zittende man’ verdwijnt opnieuw voor enkele maanden van het strand in Knokke

Knokke-HeistHet bronzen kunstwerk van Jean-Michel Folon op het strand is tijdelijk weggenomen door Art Salvage, die de beeldencollectie van Knokke-Heist onderhoudt en herstelt. 

 1. Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen moet thuisverpleging afbouwen door stijgende coronacijfers: “De dijken zijn aan het breken”
  West-Vlaanderen

  Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen moet thuisver­ple­ging afbouwen door stijgende coronacij­fers: “De dijken zijn aan het breken”

  De stijgende coronacijfers eisen hun tol bij de West-Vlaamse thuisverpleging. In 5 regio’s kan het Wit-Gele Kruis niet meer ingaan op alle nieuwe zorgaanvragen of moet de zorg bij bestaande patiënten worden afgebouwd. “De dijken zijn aan het breken”, zegt Katalien Dendooven, algemeen directeur Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen. “Er zijn nu al 63 medewerkers out door corona of een quarantaine."
 2. Vanaf dit weekend geniet je van lichtkunstfestival in Knokke-Heist: “Niet onze bedoeling extra dagjestoeristen te lokken”
  Knokke-Heist

  Vanaf dit weekend geniet je van lichtkunst­fes­ti­val in Knok­ke-Heist: “Niet onze bedoeling extra dagjestoe­ris­ten te lokken”

  In Knokke-Heist geniet je dit weekend van lichtkunst tijdens de eerste dagen van Light ART. Het lichtkunstfestival is ondertussen een vaste waarde geworden tijdens de eindejaarsperiode in de kustgemeente. De lichtkunstwandeling zorgt voor een unieke sfeer tijdens de donkerste dagen van het jaar. “Het is niet onze bedoeling extra dagjestoeristen te lokken. Het is vooral een meerwaarde voor onze eigen inwoners en tweedeverblijvers”, zegt burgemeester Piet De Groote.