Filip Vandenbruwane trof er een fossiele tand van een walrus, het derde exemplaar ooit gevonden op een Belgisch strand.
Volledig scherm
PREMIUM
Filip Vandenbruwane trof er een fossiele tand van een walrus, het derde exemplaar ooit gevonden op een Belgisch strand. © RV

Zeldzame fossiele walrustand ontdekt op strand van Knokke-Heist en dat is écht uitzonderlijk: “Mogelijk link met nabijgelegen walrussenkerkhof”

Knokke-HeistEen amateur-paleontoloog heeft een bijzondere ontdekking gedaan op het strand van Knokke-Heist. Filip Vandenbruwane trof er een fossiele tand van een walrus aan, het derde exemplaar ooit gevonden op een Belgisch strand. De nabijheid van een eerder ontdekt walrussenkerkhof voor de kust van Zeebrugge is hier mogelijk niet vreemd aan. “Ik zag onmiddellijk dat het geen alledaagse vondst was”, getuigt de man. 

  1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
    TV

    RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

    Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.