De wuivende krabben zijn terug
Volledig scherm
De wuivende krabben zijn terug © Benny Proot

Wuivende krabben komen na 6 jaar terug thuis: grootste buitenkunstwerk ooit van Panamarenko pronkt weer op Zegemeer

Knokke-Heist‘De Wuivende krabben’ - het grootste buitenkunstwerk van Panamarenko wereldwijd - is terug van nooit helemaal weggeweest. Bijna zeven jaar nadat het werd verwijderd van het Zegemeer in Knokke-Heist, is het kunstwerk teruggeplaatst na een grondige restauratie. Kostprijs: zo’n 200.000 euro. “ Dat het kunstwerk opnieuw te bewonderen valt, is een prachtige zaak voor Knokke-Heist”, zegt schepen van Cultuur Annie Vandenbussche. 

 1. Discussie rond stedelijke verkeers- en mobiliteitscommissie in Blankenberge bereikt een hoogtepunt
  BLANKENBERGE

  Discussie rond stedelijke verkeers- en mobili­teits­com­mis­sie in Blankenber­ge bereikt een hoogtepunt

  De stedelijke verkeers- en mobiliteitscommissie heeft de voorbije maanden al voor heel wat discussies gezorgd in Blankenberge. De bevoegde schepen Patrick De Klerck (Open Vld) kondigde enkele weken geleden aan dat hij bij een advocaat had aangeklopt om meer duidelijkheid te krijgen over de samenstelling van de commissie. “De stedelijke verkeers- en mobiliteitscommissie is onwettig samengesteld”, laat de liberale schepen nu weten. “In het verleden is dit nochtans nooit een probleem geweest”, reageert oppositiepartij N-VA.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.