De wuivende krabben zijn terug
Volledig scherm
De wuivende krabben zijn terug © Benny Proot

Wuivende krabben komen na 6 jaar terug thuis: grootste buitenkunstwerk ooit van Panamarenko pronkt weer op Zegemeer

Knokke-Heist‘De Wuivende krabben’ - het grootste buitenkunstwerk van Panamarenko wereldwijd - is terug van nooit helemaal weggeweest. Bijna zeven jaar nadat het werd verwijderd van het Zegemeer in Knokke-Heist, is het kunstwerk teruggeplaatst na een grondige restauratie. Kostprijs: zo’n 200.000 euro. “ Dat het kunstwerk opnieuw te bewonderen valt, is een prachtige zaak voor Knokke-Heist”, zegt schepen van Cultuur Annie Vandenbussche. 

 1. Van gestolen auto tot raid op kruidenierszaak: acht Walen riskeren tot 40 maanden cel voor strooptocht aan de kust
  Oostende/Bredene/Koksijde/Blankenberge/Middelkerke

  Van gestolen auto tot raid op kruide­niers­zaak: acht Walen riskeren tot 40 maanden cel voor stroop­tocht aan de kust

  Zeven mannen en een vrouw uit de streek rond Luik riskeren in de Brugse rechtbank celstraffen tot 40 maanden voor een hele reeks inbraken en diefstallen aan de kust. De beklaagden stalen vooral dure fietsen, maar pleegden volgens het parket ook een raid op een kruidenierszaak in Blankenberge en een autodiefstal in Bredene. “Allemaal om hun verblijf aan de kust te bekostigen.”
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 3. Hof Der Prinsen Knokke-Heist zal getroffen carnavalsgroepen financieel steunen: “Hopelijk geven ze er dan in 2023 een extra lap op”
  Knokke-Heist

  Hof Der Prinsen Knok­ke-Heist zal getroffen carnavals­groe­pen financieel steunen: “Hopelijk geven ze er dan in 2023 een extra lap op”

  Hof Der Prinsen Knokke-Heist, een vereniging van oud-prinsen, wil de wagenbouwers in de kustgemeente ondersteunen, nu carnaval voor het tweede jaar op rij werd afgelast. “De facturen blijven komen. Zeker met de huidige houtprijzen is dat geen lachertje. Daarom willen we de groepen een financieel duwtje geven”, zegt voorzitter Tom Ghevaert.