Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Enkele voorbeelden van juwelen van Baskania.
Volledig scherm
Enkele voorbeelden van juwelen van Baskania. © Baskania

Wil je een uniek juweel gemaakt voor de eeuwigheid? Ga dan zeker langs bij Baskania in Knokke

Baskania is niet zo maar een producent van juwelen. Wij maken geen series maar enkel unieke stukken. Van onze juwelen vind je er geen twee. Creatief leggen we onszelf ook geen grenzen op, behalve dat we met de meest kwalitatieve producten werken. Onze juwelen zijn kunstwerkjes, niet onderhevig aan trends en grillen.” Aan het woord is Phillippe van Kerkhoven, eigenaar maar vooral de creatieve geest achter het juwelenmerk Baskania.

 1. Reetje op zoek naar water, gewassen verschralen onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden
  West-Vlaanderen

  Reetje op zoek naar water, gewassen verschra­len onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden

  Akkers worden woestijnen, vissen spartelen in opdrogende vijvers, landbouwers zien hun gewassen sterven door een gebrek aan water. De droogte laat zich voelen in West-Vlaanderen, voor landbouw, mens en dier. “Voor het drinkwater is de toestand ernstig, maar niet precair”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Een stand van het water in de kustprovincie. En 17 foto’s, de voorbije week genomen door onze fotografen in West-Vlaanderen.
 2. Pieter-Jan (29) wil Kanaal oversteken met supboard om onderzoek naar zeldzame kanker te steunen: “Er geraken zou al fantastisch zijn”
  Knokke-Heist

  Pie­ter-Jan (29) wil Kanaal oversteken met supboard om onderzoek naar zeldzame kanker te steunen: “Er geraken zou al fantas­tisch zijn”

  Knokke-Heistenaar Pieter-Jan Buekens (29), huisarts in opleiding, staat voor de sportieve uitdaging van zijn leven. De man wil het het kanaal van Frankrijk naar Engeland oversteken met zijn supboard ten voordele van een fonds dat wetenschappelijk onderzoek omtrent eierstokkanker financiert. In april vorig jaar stierf immers de zus van een studiegenoot aan het kleincellig ovarium carninoma, een zeldzame kankervariant.
 3. TERRASTIP. ’t Oud Gemeentehuis heeft een van de ruimste terrassen en een nieuwe speeltuin
  PREMIUM
  Varsenare

  TERRASTIP. ’t Oud Gemeente­huis heeft een van de ruimste terrassen en een nieuwe speeltuin

  De hittegolf is dan wel voorbij, het blijft warm en dus zoeken heel wat mensen verkoeling op. Aan zee, maar ook op de vele terrasjes die de regio rijk is. Een van de grootste in zijn soort is in Varsenare te vinden. Letterlijk onder de kerktoren: ’t Oud Gemeentehuis. De plaats waar Club Brugge zijn kampioenschap kwam vieren en André Hazes Jr. al eens spontaan naar de micro grijpt. Maar net zo goed de plek waar ondergetekende de verjaardag van zijn dochter (8) ging vieren.