Dat je in Knokke beter je kleren aanhoudt, staat ook duidelijk aangeduid op de zeedijk.
Volledig scherm
Dat je in Knokke beter je kleren aanhoudt, staat ook duidelijk aangeduid op de zeedijk. © Benny Proot

Wie verkoeling zoekt in Knokke-Heist tijdens hittegolf, is gewaarschuwd: “Geen ontblote bovenlijven, want anders krijg je GAS-boete”

Knokke-HeistDe kustgemeente Knokke-Heist roept dagtoeristen nog eens op om de komende dagen het T-shirt aan te houden in de straten. Burgemeester Piet De Groote (Gemeentebelangen) verwacht een massa volk en die kent niet altijd de regels in zijn gemeente. 

 1. Lokaal bestuur van Blankenberge maakt concrete maatregelen bekend om energiekosten te doen dalen: “We zouden 500.000 euro kunnen besparen op onze openbare verlichting”
  PREMIUM
  Blankenberge

  Lokaal bestuur van Blankenber­ge maakt concrete maatrege­len bekend om energiekos­ten te doen dalen: “We zouden 500.000 euro kunnen besparen op onze openbare verlich­ting”

  Het lokaal bestuur van Blankenberge wil op korte termijn het energieverbruik beperken. Zo moet het stadhuis beter geïsoleerd worden en is het de bedoeling om de factuur van de openbare verlichting serieus terug te schroeven. “De geschatte kost voor Blankenberge zal 1,3 miljoen euro bedragen. Als ik mij niet vergis is dat bijna een verdubbeling dus moeten we nu dringend ingrijpen”, zei schepen van Duurzaamheid, Energie & Klimaatdoelstelling, Mitch De Geest (Open Vld) dinsdagavond tijdens de gemeenteraad.
 1. Nieuwe hotspot in Knokke-Heist, waar elektroboer Vincent Florizoone restaurant 2Roast opent: “De combinatie met mijn boerderij is perfect”
  PREMIUM
  Knokke-Heist/Loppem

  Nieuwe hotspot in Knok­ke-Heist, waar elektro­boer Vincent Florizoone restaurant 2Roast opent: “De combinatie met mijn boerderij is perfect”

  Loppemnaar Vincent Florizoone (43) - ofwel elektroboer Flori - staat aan het fornuis van het Knokse restaurant 2Roast aan het Alfred Verweeplein. De ‘beste jonge chef van 2006’ en de ‘beste bierchef van België’ volgens Gault&Millau maakt er bij de bereiding van zijn gerechten enkel gebruik van biologisch geteelde groenten en stressvrij vlees. “Dit is de toekomst”, is hij overtuigd.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.