Piet Van Haut werd bijgestaan door strafpleiter Jef Vermassen, hier tijdens de rechtbankzitting in januari
Volledig scherm
PREMIUM
Piet Van Haut werd bijgestaan door strafpleiter Jef Vermassen, hier tijdens de rechtbankzitting in januari © De Voogt

“Wel 30 vrouwen vertrouwen me hun kredietkaart toe”: meesteroplichter Piet Van Haut na tien jaar nog eens veroordeeld

Knokke-HeistMeesteroplichter Piet Van Haut is donderdagochtend opnieuw veroordeeld, tot 20 maanden cel. Hij stond terecht omdat hij 56.000 euro had uitgegeven met de kredietkaart van een vrouw uit Knokke, zonder haar medeweten. De kaart bleek benut in sterrenrestaurants als het Hof Van Cleve, tot zelfs in Marbella.

 1. Definitief streep door carnaval aan zee dit jaar: “Met spijt in het hart, maar het was alles of niet”
  Blankenberge/Knokke-Heist

  Definitief streep door carnaval aan zee dit jaar: “Met spijt in het hart, maar het was alles of niet”

  Blankenberge en Knokke-Heist hebben gezamenlijk beslist om dit jaar géén carnaval te organiseren. Burgemeesters Björn Prasse en Piet De Groote hebben de knoop na veel wikken en wegen definitief doorgehakt: de carnavalisten zullen hun ludieke knaldrang nog wat moeten inhouden tot 2023. “Carnaval staat voor ambiance, dansen en elkaar vastpakken. Dat staat jammer genoeg haaks op de huidige coronamaatregelen”, zegt Piet De Groote.
 2. Minder transmigranten gevat in 2021, maar toch wijst West-Vlaamse gouverneur op toenemende problematiek: “Ze blijven hier vaker rondhangen”
  West-Vlaanderen

  Minder transmi­gran­ten gevat in 2021, maar toch wijst West-Vlaam­se gouverneur op toenemende problema­tiek: “Ze blijven hier vaker rondhangen”

  West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé roept op tot een betere samenwerking tussen Frontex, Europol en de federale gerechtelijke politie in de strijd tegen de transmigratieproblematiek. Dat zegt hij op basis van de jaarcijfers van het aantal opgepakte transmigranten in West-Vlaanderen die de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk willen maken. Dat cijfer ligt dit jaar lager omdat er minder controles gebeurden, maar volgens de gouverneur gaat het in werkelijkheid om een toenemend probleem.