Pieter-Jan Buekens tijdens zijn tocht
Volledig scherm
Pieter-Jan Buekens tijdens zijn tocht © rv

Wat een prestatie! Pieter-Jan (29) steekt Kanaal over met supboard om onderzoek naar zeldzame kanker te steunen

Knokke-HeistPieter-Jan Buekens (29) uit Knokke-Heist stak zondagmiddag het Kanaal over met een supboard. Hij wou daarmee geld inzamelen voor het goede doel en slaagde met glans in zijn opzet.

 1. IN BEELD. Kindjes opereren hun knuffel tijdens Teddy Bear Hospital. “We brengen de beer eerst in slaap zodat hij geen pijn lijdt als de chirurg straks met een scalpel een sneetje maakt”
  PREMIUM
  Brugge

  IN BEELD. Kindjes opereren hun knuffel tijdens Teddy Bear Hospital. “We brengen de beer eerst in slaap zodat hij geen pijn lijdt als de chirurg straks met een scalpel een sneetje maakt”

  Een gewonde teddybeer verzorgen vergt een zachtaardige aanpak, dat hebben de 50-tal kindjes die zaterdag deelnamen aan Teddy Bear Hospital ondervonden. Ze werden dan ook in de watten gelegd en met veel toewijding meegenomen langs een parcours van de ziekenwagen tot aan de nabehandeling bij de huisarts. Bedoeling van het initiatief is om kinderen vertrouwd te maken met de medische wereld waardoor ze geen angst hebben als ze in contact komen met een dokter. We konden zelf vaststellen dat die missie zeker geslaagd is.
 2. LEVENSVERHAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptransfer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”
  PREMIUM
  Ichtegem/Brugge

  LEVENSVER­HAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptrans­fer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”

  Hij speelde 251 wedstrijden in eerste klasse voor AA Gent en Club Brugge, verhuisde in 1954 voor het destijds astronomische bedrag van 800.000 Belgische frank (20.000 euro, red.) naar AA Gent en werd ook 15 keer opgeroepen voor de Rode Duivels. Als kers op de taart won hij in 1958 als eerste West-Vlaming ooit de Gouden Schoen. Niks was hem te veel, tot het drinken van vers bloed van een stierenkalf toe. Afgelopen week overleed Roland Storme op 88-jarige leeftijd. Het verhaal van de ‘vergeten’ Gouden Schoen.
 1. Groot aantal gezinnen rond Maes en Boereboomplein wellicht nog hele tijd zonder gas: “Al heeft dat niks te maken met de werken zelf”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Groot aantal gezinnen rond Maes en Boereboomp­lein wellicht nog hele tijd zonder gas: “Al heeft dat niks te maken met de werken zelf”

  Een maand nadat bij 57 gezinnen in de buurt van het Maes en Boereboomplein in Knokke-Heist de gasaansluiting werd afgesloten, is de situatie nog steeds niet opgelost. Sterker nog: een groot aantal gezinnen zal wellicht nog weken zonder gas zitten. Al heeft dat opvallend genoeg niks met de verzakkingen te maken die ontstonden bij de grondwerken voor het prestigieus bouwproject. “Er zijn andere problemen opgedoken. Het is nog niet veilig om elke woning weer aan te sluiten op het gasnetwerk", zegt David Callens van Fluvius.