Lissewege lichtfeest
Volledig scherm
PREMIUM
Lissewege lichtfeest © Benny Proot

Vuurwerkspektakel, een Lichtfeest of liever een festival? Onze vijf weekendtips in Brugge en aan de kust

Knokke-Heist/Brugge/Oostende/BredeneHeb je nog geen plannen voor het weekend van 20 en 21 augustus Geen nood, wij lijsten vijf leuke activiteiten in Brugge en aan de kust voor je op. Maak je op voor een spetterend vuurwerk met 50.000 toeschouwers, een Lichtfeest en sportief padelspektakel.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 1. Ruben Vanraefelghem en Knokke onderuit tegen efficiënt Antwerp: “Match die we nooit mogen verliezen”
  voetbal eerste nationale

  Ruben Vanraefelg­hem en Knokke onderuit tegen efficiënt Antwerp: “Match die we nooit mogen verliezen”

  Royal Knokke FC heeft een belangrijke kans gemist om broodnodige punten te pakken in eerste nationale. Het speelde niet onaardig tegen de jonge garde van Antwerp B, zeker na de pauze kwam de kustploeg sterk opzetten, maar de bezoekers sprongen erg efficiënt om met hun kansen terwijl Knokke het vele balbezit niet kon omzetten in doelpunten. Antwerp ging naar huis met een 1-2-zege, terwijl Knokke met een nul op twaalf achterblijft en zo onderaan het klassement blijft hengelen.
 2. Nieuwe hotspot in Knokke-Heist, waar elektroboer Vincent Florizoone restaurant 2Roast opent: “De combinatie met mijn boerderij is perfect”
  PREMIUM
  Knokke-Heist/Loppem

  Nieuwe hotspot in Knok­ke-Heist, waar elektro­boer Vincent Florizoone restaurant 2Roast opent: “De combinatie met mijn boerderij is perfect”

  Loppemnaar Vincent Florizoone (43) - ofwel elektroboer Flori - staat aan het fornuis van het Knokse restaurant 2Roast aan het Alfred Verweeplein. De ‘beste jonge chef van 2006’ en de ‘beste bierchef van België’ volgens Gault&Millau maakt er bij de bereiding van zijn gerechten enkel gebruik van biologisch geteelde groenten en stressvrij vlees. “Dit is de toekomst”, is hij overtuigd.