Kinderopvang Clara di Luna heeft eigen moes- en fruittuin waarin kinderen hun groenten en fruit zélf kweken en plukken. I-pads en televisie zijn er niet welkom
Volledig scherm
Kinderopvang Clara di Luna heeft eigen moes- en fruittuin waarin kinderen hun groenten en fruit zélf kweken en plukken. I-pads en televisie zijn er niet welkom © Mathias Mariën

VIDEO. In deze kinderopvang oogsten peuters hun middagmaal zelf (en iPads en tv zijn verboden)

iPads en televisies komen er niet in, maar tóch zie je enkel lachende gezichten in kinderopvang Clara di Luna in Knokke. De reden: de peuters kweken en plukken er zélf hun groenten en fruit. Alles samen zijn er meer dan 30 soorten te ontdekken. “De kinderen worden enorm geprikkeld en het is supergezond. Bovendien leren ze veel meer smaken kennen en is het beter voor hun ontwikkeling dan een hele dag naar tekenfilms te kijken", zegt verantwoordelijke Annelies Vlietinck. 

2 reacties

 • Diana Vandenbossche

  4 jaar geleden
  Proficiat Annelies en gans jou team ! Een prachtig initiatief ! Diana Vandenbossche
 • Leentje Beumer

  4 jaar geleden
  Ik ben zelf ook een onthaalmama. Het merendeel van het fruit komt ook uit eigen tuin. En de kinderen plukken het ook zelf. Net als daar waren er tot voor kort 2 handtamme kippen. Spijtig genoeg zijn ze sinds Pasen overleden. Onze hond is ook steeds met ons mee oppad. De moestuin staat nog op mijn verlanglijstje. Ik vermoed dat we met meerdere opvangplekken zijn waar de (snoep)tuin actief terrein is voor de boefjes.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. “Die hitte in heel het dorp... Zelfs rolluiken smolten weg”: tien jaar geleden legde een ‘niet te blussen brand’ de kerk van Westkapelle in de as
  PREMIUM

  “Die hitte in heel het dorp... Zelfs rolluiken smolten weg”: tien jaar geleden legde een ‘niet te blussen brand’ de kerk van Westkapel­le in de as

  Wat rookontwikkeling, meer niet: of hoe de eerste melding tien jaar geleden nog niet in de buurt kwam van wat de Sint-Niklaaskerk in Westkapelle werkelijk te wachten stond. Waar rook is, bleek in dit geval véél vuur te zijn. ‘Niet te blussen’, titelde Het Laatste Nieuws zelfs, daags nadat het gebouw volledig door de brand verzwolgen werd. We keren terug naar die bewuste dag, met Jan Bode van de kerkfabriek en brandweerofficier Jean-Claude Vantorre. “Ik herinner me nog haarscherp hoe we plots te horen kregen dat er nog kinderen binnen waren...”
  Knokke-Heist
 3. LEVENSVERHAAL. Olivier (42) sterft na noodlottige val van trap, maar beslissing ouders redt vier andere levens: “Iedereen zou moeten instemmen met orgaandonatie”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Olivier (42) sterft na noodlotti­ge val van trap, maar beslissing ouders redt vier andere levens: “Iedereen zou moeten instemmen met orgaandona­tie”

  Hij was een levensgenieter pur sang. Maar een noodlottige val van een trap maakte vroegtijdig een einde aan het leven van Olivier Steurbaut (42) uit Lievegem. “Het is onwezenlijk. Toen we hoorden dat hij zes uur onderaan die trap had gelegen met een lichaamstemperatuur van 33 graden, wisten we dat we hem kwijt waren”, getuigen zijn ouders, die 13 jaar geleden richting kust verhuisden. Frank en Claudine beslisten om de organen van hun zoon af te staan en doen nu een oproep. “Iedereen zou die beslissing moeten nemen. Hoe moeilijk het ook is.”
  Blankenberge