Vanaf 28 april openen in Nederland de terrassen, dus ook in Sluis.
Volledig scherm
Vanaf 28 april openen in Nederland de terrassen, dus ook in Sluis. © Benny Proot

Verwarring aan de grens, na bericht burgemeester van Sluis: “Vanaf woensdag zijn Belgen welkom op onze terrassen”

Knokke-HeistMogen we volgende week een terrasje doen in Sluis? Het blijft een vraagteken. “Belgen zijn hier wél welkom, zonder quarantaineplicht”, zegt burgemeester Marga Vermue in de Nederlandse media. Zo blijft de onduidelijkheid, aangezien de bevoegde minister eerder liet weten dat Belgen ook voor een mini-uitstap in quarantaine moeten. Wie schept klaarheid?

 1. Knokke-Heist deelt gratis bloembollen uit, maar dat leidt tot opvallende taferelen: “Niet bedoeling om lukraak bloembollen uit te spitten”
  Knokke-Heist

  Knok­ke-Heist deelt gratis bloembol­len uit, maar dat leidt tot opvallende taferelen: “Niet bedoeling om lukraak bloembol­len uit te spitten”

  Het initiatief van Knokke-Heist om bloembollen die normaal op de composthoop belanden gratis uit te delen aan de inwoners, is op een bizar tafereel uitgedraaid. Sinds enkele dagen stelt de gemeente vast dat bewoners lukraak bloembollen ‘stelen’ uit bloembakken en perkjes. “Geenszins de bedoeling. Het initiatief was geen vrijgeleide om gelijk waar bloembollen uit te spitten.”
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.