Het huidige recyclagepark en dierenasiel zijn op vlak van infrastructuur voorbijgestreefd.
Volledig scherm
Het huidige recyclagepark en dierenasiel zijn op vlak van infrastructuur voorbijgestreefd. © Mathias Mariën

Verdwijnt dierenasiel uit Knokke-Heist? Burgemeester vraagt geduld: “We overlopen alle opties”

Knokke-HeistVerdwijnt het dierenasiel volledig uit Knokke-Heist? Bij oppositiepartij N-VA vrezen ze alvast van wel. Burgemeester Piet De Groote (GBL) ontkent dat het al een uitgemaakte zaak is. Nog voor eind dit jaar zou de beslissing vallen. “Er zijn nog verschillende opties”, herhaalt de burgemeester.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Onderwijsstraat tijdelijk afgesloten door installatie autolift

  Onderwijs­straat tijdelijk afgesloten door installa­tie autolift

  Op vrijdag 3 februari is de Onderwijsstraat tijdelijk afgesloten tussen de Elisabethstraat en de Descampsstraat. Ter hoogte van huisnummer 9 installeert de aannemer een autolift in een nieuwbouw. Doorgaand verkeer volgt een omleiding. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk en de garages blijven bereikbaar. Voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder. De werken duren tot na de middag. Tegen 14 uur wordt de straat terug opengesteld.