De beklaagde sloeg met een samoeraizwaard tegen het hoofd van het slachtoffer.
Volledig scherm
PREMIUM
De beklaagde sloeg met een samoeraizwaard tegen het hoofd van het slachtoffer. © Thinkstock

Veertiger slaat man halfdood met samoeraizwaard, maar vindt 7 jaar cel overdreven: “Dit is belachelijk”

HeistSteven G. (45) uit Heist heeft 7 jaar cel gekregen, omdat hij met een samoeraizwaard tegen het hoofd van een man heeft geslagen in zijn appartement. De reden? Het slachtoffer had hem naar eigen zeggen gevraagd om hem oraal te bevredigen. “Mijn cliënt heeft gediend als boksbal voor een vechtmachine”, pleitte de advocaat van de toegetakelde man. Die zweefde een week tussen leven en dood, maar dat leek G. niet te deren. “Dit is belachelijk", sprak hij in de rechtszaal.

 1. ‘Oudste dief van de kust’ zit opnieuw in de cel: 80-jarige inbreker wordt betrapt door taxichauffeur en verdacht van 13 feiten
  PREMIUM
  Blankenberge

  ‘Oudste dief van de kust’ zit opnieuw in de cel: 80-jarige inbreker wordt betrapt door taxichauf­feur en verdacht van 13 feiten

  Zijn bejaarde leeftijd kan hem niet tot beter inzicht brengen. René S. (80) uit Blankenberge sloeg in de jaren 50 aan het stelen en is sindsdien niet meer gestopt. Kort voor Kerstmis vloog hij opnieuw achter de tralies. En niet voor de minste feiten. De ‘oudste dief van de kust’ wordt wederom verdacht van zes inbraken en zeven inbraakpogingen.
 2. Twee West-Vlaamse labo’s al twee weken in de greep van hackers, die losgeld eisen
  PREMIUM
  Ardooie / Brugge / Antwerpen

  Twee West-Vlaam­se labo’s al twee weken in de greep van hackers, die losgeld eisen

  Vlak voor nieuwjaar hackten criminelen de computers van het Algemeen Medisch Laboratorium in Antwerpen en eisten losgeld. Sindsdien probeert een leger aan IT’ers het probleem op te lossen, maar daar slagen ze voorlopig niet in. Twee labo’s uit Brugge en Ardooie die aangesloten zijn op de server van het Antwerps labo, zijn ook sindsdien getroffen. “Al onze computers liggen plat, gelukkig springen nabijgelegen labo’s bij”, vertelt Dominique Declerck van het labo in Ardooie.
 1. Havengebied Zeebrugge ook in 2020 dé plaats waar meeste transmigranten werden opgepakt: “Dweilen met de kraan open”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Havenge­bied Zeebrugge ook in 2020 dé plaats waar meeste transmi­gran­ten werden opgepakt: “Dweilen met de kraan open”

  In december vorig jaar zijn dubbel zoveel transmigranten opgepakt in West-Vlaanderen in vergelijking met december 2019. Dat blijkt uit de jaarcijfers van gouverneur Carl Decaluwé. De nakende Brexit lag aan de basis van die sterke stijging. Weinig verrassend: de meeste transmigranten werden in en rond de haven van Zeebrugge opgepakt. “Het blijft dweilen met de kraan open”, zegt gouverneur Carl Decaluwé.
 2. Veertiger gebruikt man als boksbal en takelt hem toe met samoeraizwaard: “Hij stond plots met z'n broek op z'n knieën en eiste seks”
  PREMIUM
  Heist

  Veertiger gebruikt man als boksbal en takelt hem toe met samoerai­zwaard: “Hij stond plots met z'n broek op z'n knieën en eiste seks”

  Hij stond plots op, liet z'n broek zakken en eiste dat hij oraal bevredigd zou worden. Het deed de 45-jarige Steven G. uit Heist dit voorjaar naar eigen zeggen helemaal door het lint gaan in zijn appartement. Hij haalde met een samoeraizwaard uit naar het hoofd van het slachtoffer en takelde hem zo zwaar toe dat hij meer dan een week tussen leven en dood zweefde. “Die man werd het slachtoffer van een vechtmachine", stelde de burgerlijke partij. Het parket vorderde 9 jaar cel.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown