Graaf Leopold Lippens overleed in februari, na een strijd tegen leukemie.
Volledig scherm
Graaf Leopold Lippens overleed in februari, na een strijd tegen leukemie. © RV

Vandaag zou Leopold Lippens 80 jaar geworden zijn en dat is Knokke-Heist niet vergeten: “We missen je”

Knokke-HeistKnokke-Heist is Leopold Lippens niet vergeten. Vandaag zou de graaf 80 jaar geworden zijn. De plaatselijke politici lieten dat niet zomaar passeren en betuigden nogmaals hun respect voor Lippens. 

 1. INTERVIEW. Piet De Groote (55) is een half jaar burgemeester van Knokke-Heist: “Ik vraag me nog vaak af hoe Leopold het zou aangepakt hebben”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  INTERVIEW. Piet De Groote (55) is een half jaar burgemees­ter van Knok­ke-Heist: “Ik vraag me nog vaak af hoe Leopold het zou aangepakt hebben”

  “Het grootste verschil tussen mezelf en burgemeester Lippens? Hij was een imposant figuur, maar tegelijk was er een scherm tussen hem en de bevolking. Laat ons zeggen dat ik toegankelijker ben dan hem.” Piet De Groote (55) vertelt zichtbaar trots over zijn eerste halfjaar als burgemeester van Knokke-Heist, de impact ervan op zijn leven én zijn plannen voor de toekomst. Zo vormt betaalbaar wonen in de mondaine kustgemeente één van de absolute prioriteiten. Daarvoor moeten zelfs de projectontwikkelaars plooien.
 2. Politie zal verstrengde maatregelen nauwgezet handhaven in Knokke-Heist:”Wie boete van 250 euro wil vermijden, volgt best de regels”
  Knokke-Heist

  Politie zal verstreng­de maatrege­len nauwgezet handhaven in Knok­ke-Heist:”Wie boete van 250 euro wil vermijden, volgt best de regels”

  Vanaf zaterdag 20 zijn indooractiviteiten en -evenementen in principe weer toegelaten in Knokke-Heist op voorwaarde dat de federale coronamaatregelen strikt worden nageleefd. Dat heeft de gemeentelijke crisiscel vrijdag definitief beslist. De politie zal alleszins strikt toekijken. Wie de maatregelen niet naleeft, riskeert een boete van 250 euro.
 1. PORTRET. Leopold Lippens (79), de burgemeester die zich verzette tegen ‘frigoboxtoeristen’
  Knokke-Heist

  PORTRET. Leopold Lippens (79), de burgemees­ter die zich verzette tegen ‘frigobox­toe­ris­ten’

  Leopold Lippens (79) is overleden. De burgemeester van Knokke-Heist sukkelde al langer met zijn gezondheid en vocht tegen leukemie. Enkele controversiële uitspraken typeerden hem. Zo ergerde de graaf zich begin de jaren negentig aan de befaamde ‘frigoboxtoeristen’ en lanceerde hij in 2011 het voorstel om een DNA-databank voor honden op te richten. Zo zouden baasjes bekeurd kunnen worden als hun viervoeter een drol in zijn stad achterliet.