Friedel Knudde (rechts) met een van haar medewerksters.
Volledig scherm
Friedel Knudde (rechts) met een van haar medewerksters. © Jan Van Maele

Vanaf nu eet je ‘Hawaïaanse ijsjes’ op het strand van Knokke-Heist: “Verfrissend én amper 60 calorieën”

Op de Zeedijk in Knokke-Heist is het allereerste ‘Hawaïaanse ijssalon’ aan de kust geopend. Friedel Knudde (49) en Julie Georges (47) vonden de inspiratie tijdens een gezamenlijke vakantie en serveren de hele zomer dagelijks schaafijs – in de VS beter bekend als ‘snow cone’. “De eerste reacties zijn heel positief. Het is veel verfrissender dan een gewoon ijsje én een pak gezonder”, zegt Friedel.

6 reacties

 • Pierre Burny

  3 jaar geleden
  Succes aan de dames! En aan de kniesoren: ze beweren nergens dat het nieuw is. En een cola is ook 'maar' water met een smaakje en kleurstof maar geen haan die er naar kraait. En dat het bordje in het Engels is: so what zeg. Ze durven proberen, dat op zich verdient applaus.
 • Lucas Vissers

  3 jaar geleden
  Lekker ijsje met kleurstoffen een echte lekkernij !
 • Paul van de velde

  3 jaar geleden
  Lucht verkopen, het nieuwe cool!
 • Tina Colpaert

  3 jaar geleden
  Pffff nieuw is het niet heb er in Singapore gehad 20jaar geleden en overal in Azie verkopen ze die!
 • M. Smets

  3 jaar geleden
  Dus eet je en betaal je bevroren water met een kleurtje.... Je moet het alleen goed kunnen uitleggen.
 1. Zeven tips voor een verkoelende wandeling in Brugge en de Oostkust: van het grootste bos van West-Vlaanderen tot oude boerderijen
  PREMIUM
  Brugge/Oostkust

  Zeven tips voor een verkoelen­de wandeling in Brugge en de Oostkust: van het grootste bos van West-Vlaanderen tot oude boerderij­en

  Nu de hittegolf officieel van start is gegaan, zoeken we allemaal op alle mogelijke manieren verkoeling. Dat kan bijvoorbeeld door een wandeling, en dan liefst nog in een bos waar veel schaduw te vinden is. Ook in Brugge en de Oostkust zijn er mooie pareltjes die je met de wandelschoenen kan ontdekken. Wij zetten alvast acht tips op een rijtje waar je in het noordoosten van West-Vlaanderen je hart kan ophalen. Ontdek het hier en laat je inspireren.
 2. Burgemeester Björn Prasse is heel tevreden over de zomer in zijn badstad: “MNM wil samenzitten om verdere samenwerking met ons te bespreken”

  Burgemees­ter Björn Prasse is heel tevreden over de zomer in zijn badstad: “MNM wil samenzit­ten om verdere samenwer­king met ons te bespreken”

  De Blankenbergse zeedijk, ter hoogte van de O’Neill Beachclub, is deze zomer de uitvalbasis van MNM. Nog tot 21 augustus maakt de zender er elke dag van 10 tot 22 uur live radio vanuit zijn kleurrijke mobiele studio. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) vertelde ons dat MNM hem contacteerde om verdere samenwerking in de toekomst te bespreken.