Het pronkstuk van de veiling: een Bugatti EB110
Volledig scherm
PREMIUM
Het pronkstuk van de veiling: een Bugatti EB110 © Benny Proot

Van de wagen waarin Boudewijn en Fabiola trouwden tot een exclusieve Bugatti met een prijs ‘vanaf 2 miljoen euro’: waarom het geld dit weekend weer zal rollen in Knokke

Knokke-HeistKnokke-Heist vormt de komende dagen het epicentrum van de wereldwijde autowereld. Alle topmerken zijn van de partij om hun laatste modellen aan de wereld te tonen. Zondag organiseert het gereputeerde veilinghuis Bonhams de verkoop van 60 unieke oldtimers in het indrukwekkende strandpaviljoen. Vorig jaar konden ze, midden de coronacrisis, afklokken op bijna 9 miljoen euro en ook voor dit jaar hebben ze topmodellen gereserveerd. Enkele blikvangers én hun prijzen op een rij. 

 1. Politie zal verstrengde maatregelen nauwgezet handhaven in Knokke-Heist:”Wie boete van 250 euro wil vermijden, volgt best de regels”
  Knokke-Heist

  Politie zal verstreng­de maatrege­len nauwgezet handhaven in Knok­ke-Heist:”Wie boete van 250 euro wil vermijden, volgt best de regels”

  Vanaf zaterdag 20 zijn indooractiviteiten en -evenementen in principe weer toegelaten in Knokke-Heist op voorwaarde dat de federale coronamaatregelen strikt worden nageleefd. Dat heeft de gemeentelijke crisiscel vrijdag definitief beslist. De politie zal alleszins strikt toekijken. Wie de maatregelen niet naleeft, riskeert een boete van 250 euro.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Bekende juwelierszaak in Knokke bestaat ruim 120 jaar en is toe aan vierde generatie: “Kijk er enorm naar uit om familietraditie verder te zetten”
  Knokke-Heist

  Bekende juweliers­zaak in Knokke bestaat ruim 120 jaar en is toe aan vierde generatie: “Kijk er enorm naar uit om familietra­di­tie verder te zetten”

  Juwelier De Maere, opgericht in 1899, sluit de fysieke winkel en geeft de fakkel door aan de vierde generatie. Lauren De Maere (25) treedt in de voetsporen van haar overgrootouders, die ruim 120 jaar geleden startten met een juwelierszaak. La Trouvaille by Lauren De Maere bouwt verder op de jarenlange expertise van de familie, maar focust vooral op de online verkoop.