Volledig scherm
© EPA

Valse medewerkers van Microsoft maken zeven slachtoffers in twee weken in Knokke: “Reageer nooit op verdachte telefoontjes”

De lokale politie Damme/Knokke-Heist waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als medewerkers van Microsoft. 

4 reacties

 • Lucian Voinea

  2 jaar geleden
  deze scam is sinds de jaren '90 aan de gang, en vandaag nog altijd veel mensen kennen niks van technologies... kent ge het niet, blijft dan bij pen en papier eeee
 • Griet Maes

  2 jaar geleden
  Ik woon in een een heel andere regio dan Knokke-Heist, maar heb in de herfstvakantie ook nog telefoon gekregen van hen. Ik snap niet dat daar nog mensen intrappen, zeker jonge mensen niet? Ik heb gezegd dat ik de politie ging inlichten over poging tot oplichting en heb opgelegd.
 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  Hoe is het toch mogelijk dat domme mensen hier nóg steeds intrappen na JAREN van waarschuwingen, zowel voor telefonisch als email als whatsapp oplichting???? En dan nog door criminelen in gebrekkig engels, hoe achterlijk ben je dan, eigen schuld, dikke bult.
 • walther truyens

  2 jaar geleden
  Ja , ik heb ook een tel gehad van microsoft , en ze doen heel gluiperig , beweren dat er virussen zitten op de computer , dat ze gaan bewijzen dat ze van microsoft zijn , en aan de achtergrond te horen is er een call center bezig . Maar ik kan de mensen alleen maar zeggen betrouwen is goed niet vertrouwen is beter . Zorg dat je een back up hebt zodat als er problemen zijn dat je alles kan terugzetten . Het is allemaal geld en werk natuurlijk maar het loont .
 1. Veertiger slaat man halfdood met samoeraizwaard, maar vindt 7 jaar cel overdreven: “Dit is belachelijk”
  PREMIUM
  Heist

  Veertiger slaat man halfdood met samoerai­zwaard, maar vindt 7 jaar cel overdreven: “Dit is belache­lijk”

  Steven G. (45) uit Heist heeft 7 jaar cel gekregen, omdat hij met een samoeraizwaard tegen het hoofd van een man heeft geslagen in zijn appartement. De reden? Het slachtoffer had hem naar eigen zeggen gevraagd om hem oraal te bevredigen. “Mijn cliënt heeft gediend als boksbal voor een vechtmachine”, pleitte de advocaat van de toegetakelde man. Die zweefde een week tussen leven en dood, maar dat leek G. niet te deren. “Dit is belachelijk", sprak hij in de rechtszaal.
 2. Nog op zoek naar opvang voor uw kroost in krokusvakantie? Deze negen tips in het Brugse bieden mogelijk soelaas
  PREMIUM
  Brugge

  Nog op zoek naar opvang voor uw kroost in krokusva­kan­tie? Deze negen tips in het Brugse bieden mogelijk soelaas

  De krokusvakantie van 15 tot en met 21 februari kondigt zich aan en veel ouders gaan op zoek naar opvang voor hun kroost. Dat kan welkom zijn, want mogelijk breidt de overheid daar nog een extra afkoelingsweek aan vast. Die beslissing valt ten laatste volgende week. In Brugge en daarbuiten zijn er alvast mogelijkheden genoeg voor een paar dagen speelpret. Wij bundelden de leukste sport- en jeugdkampen, maar hou er rekening mee dat het de laatste plaatsen zijn.
 1. “Er zijn zeker 30 vrouwen die me hun kredietkaart geven”: meesteroplichter Piet Van Haut (52) laat zich in rechtszaal weer van beste kant zien, maar parket vraagt zélf vrijspraak
  PREMIUM
  Knokke

  “Er zijn zeker 30 vrouwen die me hun krediet­kaart geven”: meesterop­lich­ter Piet Van Haut (52) laat zich in rechtszaal weer van beste kant zien, maar parket vraagt zélf vrijspraak

  Hij deed het voor als de normaalste zaak van de wereld dat vrouwen hem zijn kredietkaart geven. “Ik ken er zeker 30", klonk het uit de mond van Piet Van Haut (52). De meesteroplichter verscheen donderdag na jaren nog eens voor de correctionele rechtbank in Brugge. Hij stond er terecht, omdat hij 56.000 euro zou uitgegeven hebben met de kredietkaart van een vrouw uit Knokke. Zonder haar medeweten. Het parket vraagt echter de vrijspraak.
 1. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op

 2. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen