Leerlingen van het Sint-Jozefslyceum ondergaan een gehoortest.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van het Sint-Jozefslyceum ondergaan een gehoortest. © Benny Proot

Unieke samenwerking in Vlaanderen: Knokke-Heist en UGent brengen gehoor van jeugd in kaart met 3-jarig wetenschappelijk project

Een Vlaamse primeur: de gemeente Knokke-Heist start vanaf januari een wetenschappelijk project in samenwerking met de Universiteit Gent om het gehoor van de schoolgaande jeugd in kaart te brengen. Bedoeling is dat 248 leerlingen van drie scholen vanaf het vierde middelbaar regelmatig onderzocht worden op hun gehoor. Met tussentijdse enquêtes worden de tieners opgevolgd. Na drie jaar volgt een evaluatie. “We beseffen hoe belangrijk het is. Gehoorschade los je niet zomaar op met medicatie en is vaak blijvend”, zegt schepen van Preventie Annie Vandenbussche (GBL).

0 reacties

 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.