De meidoornspanner.
Volledig scherm
De meidoornspanner. © Stijn Baeten

Uitzonderlijke nachtvlinder gespot in Zwin

Knokke-HeistIn het Zwin is afgelopen week een uitzonderlijke waarneming gedaan. In het natuurpark dook een meidoornspanner op. Het is nog maar de tweede keer dat de vlinder is gespot in West-Vlaanderen.

 1. Zelfstandig thuisverpleegster berooft bejaarde vrouw terwijl die bloedend op de grond ligt: “Het laagste wat je als mens kan doen”
  PREMIUM
  Knokke/Brugge

  Zelfstan­dig thuisver­pleeg­ster berooft bejaarde vrouw terwijl die bloedend op de grond ligt: “Het laagste wat je als mens kan doen”

  Ze zijn er normaal om bejaarde mensen te helpen, maar een zelfstandig thuisverpleegster uit Knokke vatte haar job vorig jaar enigszins anders op. Terwijl een 84-jarige vrouw na een val bloedend op de grond lag in haar serviceflat, vond W.D. (54) er niets beters op dan haar te bestelen. “De buit was op de koop toe nog eens een cadeau van haar overleden echtgenoot”, aldus de advocaat van het slachtoffer.
 2. ‘Zee van Liefde’ schot in de roos
  Knokke-Heist

  ‘Zee van Liefde’ schot in de roos

  De afgelopen weken hebben heel wat tweedeverblijvers en inwoners genoten van alle troeven die Knokke-Heist te bieden heeft. Om nog wat meer variatie in het huidige aanbod te brengen, voorziet Knokke-Heist tot en met eind maart een bijkomend alternatief dat aan een wandeling een extra audiovisuele dimensie toevoegt en het shoppen een vrolijke en verrassende culturele toets geeft. Met Zee van Liefde wil de gemeente een extra beleving bezorgen, die bovendien volledig coronaproof is. Een schot in de roos, blijkt nu.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen