David en Filip Bourgoo maakten van de Zoute Grand Prix één van de meest belangrijke auto-events ter wereld
Volledig scherm
PREMIUM
David en Filip Bourgoo maakten van de Zoute Grand Prix één van de meest belangrijke auto-events ter wereld © Benny Proot

Tien jaar geleden wandelen gestuurd, nu organiseren broers Bourgoo hét auto-evenement van het jaar: “Nergens ter wereld kan je een Ferrari, Lamborghini of Maserati van zo dichtbij aanraken”

Knokke-HeistTien jaar geleden bleven David en Filip Bourgoo voor een gesloten deur staan bij het internationaal gerenommeerde veilinghuis Bonhams, toen ze hun ‘leuk auto-evenement in België’ wilden promoten. Vandaag zijn ze eigenaar van de ‘Oscar’ voor beste auto-event wereldwijd en is de ‘Zoute Sale by Bonhams’ hun belangrijkste autoveiling in Europa, met een geschatte opbrengst van 20 miljoen euro. Om maar te zeggen: de broers Bourgoo hebben met de Zoute Grand Prix een unieke weg afgelegd. Vanaf donderdag vormt Knokke-Heist opnieuw vier dagen het decor voor autoliefhebbers én het podium voor alle premium automerken. “Een jongetje op de schouders van de papa dat gretig foto’s neemt: dat is toch fantastisch?”