Het test- en triagecentrum in Knokke is overbevraagd, mensen moeten nu al naar buurgemeenten.
Volledig scherm
Het test- en triagecentrum in Knokke is overbevraagd, mensen moeten nu al naar buurgemeenten. © RV

Test- en triagecentrum in Knokke kampt met capaciteitsproblemen: “We moeten mensen doorverwijzen”

Knokke-HeistHet coronatest- en triagecentrum van de Eerstelijnszone op de site van het AZ Zeno in Knokke-Heist kampt momenteel met ernstige capaciteitsproblemen. Door het stijgend aantal personen dat zich voor een test aanmeldt, ziet het centrum zich soms verplicht om Knokke-Heistenaars door te verwijzen naar testcentra in de buurgemeenten Blankenberge, Damme, Brugge en Maldegem. 

 1. Lokaal bestuur van Blankenberge maakt concrete maatregelen bekend om energiekosten te doen dalen: “We zouden 500.000 euro kunnen besparen op onze openbare verlichting”
  PREMIUM
  Blankenberge

  Lokaal bestuur van Blankenber­ge maakt concrete maatrege­len bekend om energiekos­ten te doen dalen: “We zouden 500.000 euro kunnen besparen op onze openbare verlich­ting”

  Het lokaal bestuur van Blankenberge wil op korte termijn het energieverbruik beperken. Zo moet het stadhuis beter geïsoleerd worden en is het de bedoeling om de factuur van de openbare verlichting serieus terug te schroeven. “De geschatte kost voor Blankenberge zal 1,3 miljoen euro bedragen. Als ik mij niet vergis is dat bijna een verdubbeling dus moeten we nu dringend ingrijpen”, zei schepen van Duurzaamheid, Energie & Klimaatdoelstelling, Mitch De Geest (Open Vld) dinsdagavond tijdens de gemeenteraad.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.