Een open plein met daarrond terrassen: op het ‘oude’ Albertplein draaide alles rond zien en gezien worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een open plein met daarrond terrassen: op het ‘oude’ Albertplein draaide alles rond zien en gezien worden. © D. Lannoy/heemkring Cnocke Is Hier

Terug naar de jaren dat Sinatra, Aznavour en Piaf over de Place m’as tu vu flaneerden: “Wie een nieuwe auto kocht, reed er rechtstreeks mee naar hier”

Knokke-HeistHét bekendste plein van Knokke-Heist? De Place m’as-tu vu, natuurlijk. Vanaf de jaren 50 groeide het uit tot dé plek waar de beau monde graag vertoefde. Charles Aznavour, Edith Piaf, Frank Sinatra, Jacques Brel en Josephine Baker kwamen er graag hun koffie drinken. Het draaide allemaal om zien én gezien worden, daar op het Albertplein. “Wie een nieuwe wagen kocht, reed er rechtstreeks van de garage mee naar hier”, herinnert Hugues Vanherck zich. De Place m’as-tu vu raakte de voorbije jaren haar ‘grandeur’ kwijt, al wil de gemeente het plein nieuw leven inblazen. Een terugblik op de gouden jaren.

  1. Stijging van aantal besmettingen in Knokke-Heist op dinsdag 20 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Knok­ke-Heist op dinsdag 20 oktober

    In Knokke-Heist zijn er op één dag 20 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 16. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 133 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Knokke-Heist komt dat getal nu op 402 te liggen. Knokke-Heist heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.