Het bord en de camera aan de grensovergang tussen Knokke en Sluis
Volledig scherm
Het bord en de camera aan de grensovergang tussen Knokke en Sluis © Jan Van Maele

Strengere controles aan grensovergangen met Nederland en Frankrijk: “Bij hen zijn de slagers ook open ...”

De grensovergang tussen Sluis en Knokke-Heist wordt vanaf vrijdag strenger gecontroleerd. Nadat de grensstreek eerder al was opgenomen in het patrouilleschema van de politie, wordt er nu ook een camera én digitaal bord geplaatst. “Daarop vragen we de mensen om rekening te houden met de ingevoerde maatregelen en niet-essentiële verplaatsingen uit te stellen”, zegt de politie. Gouverneur Carl Decaluwé is voorstander van de strengere controles. “In Frankrijk zijn de slagers ook open." 

 1. “Schrijnende taferelen, terwijl de kinderen er gewoon op staan kijken”: het verhaal van Eva (49), die als verpleegster in vluchtelingenkamp in Duinkerke werkt
  PREMIUM
  Varsenare

  “Schrijnen­de taferelen, terwijl de kinderen er gewoon op staan kijken”: het verhaal van Eva (49), die als verpleeg­ster in vluchtelin­gen­kamp in Duinkerke werkt

  Loopgravenvoeten, derdegraadsbrandwonden en huidaandoeningen allerhande. Het zijn vreselijke beelden die Eva Waes (49) uit Varsenare wekelijks voor ogen krijgt. Als verpleegster trekt ze elke woensdag vrijwillig naar een tentenkamp in Grande-Synthe om wonden te verzorgen. En dat terwijl ze met het chronische vermoeidheidssyndroom kampt. “Eenmaal aangekomen gaat de koffer van m’n auto open en werk ik aan de lopende band”, vertelt Eva, die een wanhopige oproep doet voor hulpgoederen.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.